Dr. Stephanie Cacioppo și-a petrecut cariera de neurolog studiind singurătatea și efectele acesteia asupra creierului și corpului.
Conform Dailymail, ea a petrecut ultimele nouă luni trăind în singurătate, după ce soțul și partenerul său de studii, dr. John Cacioppo, a murit.
Singurătatea și izolarea sunt trăite de dr. Cacioppo și multe alte persoane, iar cercetătorii cred că este o condiție care ne distruge nu numai fericirea, ci și sănătatea.
Cercetările lui Cacioppo pot fi un tratament pentru singurătate – o pilulă care calmează activitatea creierului care ne face să simțim angoasă în izolare.
Deznădejdea nu este o boală adevărată, însă singurătatea a fost supranumită drept o epidemie. Jumătate dintre americani spun că sunt singuri cândva sau constant.
Oamenii sunt animale sociale, iar izolarea resimțită emoțional cauzează schimbări ale creierului și corpului.
Oamenii singuratici sunt mai dispuși diabetului și demenței, încep să fumeze și să bea în loc să facă sport și riscul de deces le crește.
Singurătatea afectează și inima. Fenomenul de „inimă frântă” contribuie la riscul ridicat cu 66% de moarte al unui văduv sau al unei văduve în primele luni de la moartea partenerului.
Răspunsul ei este pregnenolona, un steroid pe care corpul îl produce deja în mod natural.
Pregnenolona este cheia producției hormonilor precum estrogen și progesteron, dar și a cortizolului, un hormon de stres.