x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un nou tratament reduce drastic riscul transmiterii virusului HIV-SIDA

Un nou tratament reduce drastic riscul transmiterii virusului HIV-SIDA

12 Mai 2011   •   21:51
Un nou tratament reduce drastic riscul transmiterii virusului HIV-SIDA
Sursa foto: /BBC

Un studiu efectuat de Instititul Naţional pentru Sănătate din SUA a demonstrat că administrarea timpurie de medicamente antiretrovirale reduce cu 96% riscul de transmitere a virusului HIV-SIDA.

 

Studiul, început în 2005, are acoperire globală, cele 1763 de cupluri testate provenind din Africa, Asia, America de Sud şi de Nord. Conform BBC, cuplurile, în care unul dintre parteneri era infectat cu virusul HIV-SIDA, au fost împărţite în două categorii: în jumătate dintre cupluri, partenerul infectat a fost supus tratatmentului cu antiretrovirale, în cealaltă nu s-a intervenit clinic.

 

Rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase, doar într-unul dintre cazurile în care s-a intervenit medical înregistrându-se transmiterea ulterioară a virusului, în timp ce, de partea cealaltă, s-au înregistrat 27 de îmbolnăviri datorate partenerului infectat.

 

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan a salutat această descoperire drept uan “crucială”, anunţănd că terapia cu antiretrovirale va fi aplicată la nivel global începând din luna iulie.

×
Subiecte în articol: transmitere oms virusul hiv-sida