x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vești BUNE pentru persoanele cu autism. Terapiile sunt decontate de la 1 octombrie 2023

Vești BUNE pentru persoanele cu autism. Terapiile sunt decontate de la 1 octombrie 2023

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2023   •   14:00
Vești BUNE pentru persoanele cu autism. Terapiile sunt decontate de la 1 octombrie 2023

Persoanele care suferă de autism beneficiază de terapie decondată de CNAS de la 1 octombrie 2023.

Consultațiile de psihoterapie și alte programe necesare adulților și copiilor care suferă de tulburări din spectrul autist vor fi astfel suportate de stat, venind astfel și în sprijinul familiilor și aparținătorilor acestora deoarece sunt foarte scumpe. 

Vor fi astfel decontate două ședințe de terapie pe zi, în limita a 135 de lei/şedinţa de 50 de minute.

”De la 1 octombrie va demara un nou subprogram naţional de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, în cadrul programului naţional de sănătate mintală, derulat de CNAS.

Astfel, copiii şi adulţii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie şi/sau consiliere psihologică clinică şi/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenţii psihologice validate ştiinţific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenţie personalizat pentru fiecare bolnav”, anunţă CNAS.

În România, există oficial 558.000 de persoane care suferă de autism. Costul mediu lunar al terapiilor pentru un copil se ridică la 1.500 - 2.000 de euro.

×
Subiecte în articol: terapie autism