x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantități impresionante de antioxidanți

Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantități impresionante de antioxidanți

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   08:20
Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantități impresionante de antioxidanți
Sursa foto: Hepta

Ceaiul de aronia are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Cunoscută și sub numele de căpșună neagră, aceasta este bogată în antioxidanți și substanțe nutritive esențiale. Puțini sunt cei care sunt conștienți de potențialul său de a îmbunătăți sănătatea.

Aronia a prins rădăcini viguroase în pământ românesc. Cunoscută drept "aurul negru", aronia conţine cantităţi impresionante de antioxidanţi, vitamine şi minerale. 

Consumul regulat reglează glicemia şi reduce riscul apariţiei cancerului.

Cercetătorii spun că este unul dintre cele mai bogate fructe în flavonoizi: antocianine și proantocianidine, polifenoli, flavonoizi, antocianine. Mai mult, acest fruct miraculos are în compoziția sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic și beta-carotenoizi, care măresc capacitatea de apărare a organismului, care previn infecțiile bacteriene și virale și ajută la refacerea organismului.

Consumul său ajută la sănătatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului și a coordonarii, dar și pentru Alzheimer. 

Beneficiile ceaiului de aronia

Potrivit spynews.ro, efectele și beneficiile sale sunt variate și remarcabile. Printre acestea se numără efectul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian, care pot ajuta la combaterea unei game largi de afecțiuni.

De asemenea, consumul regulat de ceai de aronia poate susține funcționarea sănătoasă a ochilor și poate ajuta la gestionarea greutății corporale, fiind un aliat eficient în procesul de slăbire și regularizare a greutății.

Cu atât mai mult, aronia este recunoscută pentru capacitatea sa de a reduce inflamația, fiind utilă în cazuri de colită ulcerativă și alte afecțiuni inflamatorii.

Nu este de neglijat nici conținutul său bogat în antioxidanți, fapt ce o clasează drept cel mai bogat fruct în antioxidanți și o face esențială pentru menținerea sănătății generale.

Vitamina P din compoziția sa contribuie la întărirea sistemului imunitar și la echilibrarea metabolismului, scăzând în același timp nivelul hormonilor de stres.

Beneficiile consumului de ceai de aronia se extind și asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățind circulația sanguină și oferind un sprijin eficient în tratamentul hipertensiunii arteriale.

De asemenea, aronia poate fi un ajutor în gestionarea diabetului și a problemelor gastrice, oferind beneficii semnificative pentru cei care se confruntă cu aceste afecțiuni.

Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un regim, mai ales în cazul unor afecțiuni.

×
Subiecte în articol: ceai aronia antiviral antioxidanti aurul negru