x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

10 alimente care combat gripa și răceala

0
24 Ian 2016 - 07:44
Medicii sunt de părere ca pentru a putea preveni și combate virozele respiratorii nu este suficient să ne îmbrăcăm gros, ci trebuie să acordăm o mare atenție dietei.

Potrivit mujerhoy.es, este important ca în sezonul rece să includem în meniu următoarele 10 alimente:


1. Usturoi. Este un antibiotic natural, cu proprietăți bactericide și antivirale, care poate preveni diverse afecțiuni. În plus, poate combate bolile tractului respirator, datorită efectului expectorant. Studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic un cățel de usturoi au un sistem imunitar puternic și sunt ferite de gripe și răceli.

2. Kiwi. Conținutul ridicat de vitamina C (dublu față de cel al portocalei) întărește sistemul imunitar și stimulează producția de interferon, o proteină care stopează dezvoltarea virusurilor. Un kiwi de dimensiuni medii asigură 85% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.

3. Iaurt, chefir sau varză murată. Medicii sunt de părere că flora microintestinală influențează funcționarea sistemului imunitar și capacitatea acestuia de a ne proteja în fața agenților patogeni. Alimentele fermentate asigură aportul de probiotice, care ne feresc nu doar de infecții ale tractului urinar, ci și de bronșite și sinuzite.

4. Năut. Aceste legume acționează ca antigripale naturale pentru că sunt bogate în antioxidanți, vitamine din complexul B, minerale, dar și fier și magneziu, care întăresc sistemul natural de apărare al organismului.

5. Ceapă. Ceapa conține o substanță care ameliorează congestia pulmonară, calmează tusea și dezinfectează mucoasele, susține nutriționista Alba Sanz. Quercetina și cisteina fac din această legumă o armă eficientă împotriva astmului, sinuzitelor, rinitelor, bronșitei și gripelor. Tot ce trebuie să facem este să o consumăm în mod constant.

6. Piper și mirodenii picante. Asezonați salatele de iarnă cu piper, chilli, cuișoare sau scorțișoară, care au un efect termic și în același timp favorizează expectorația și transpirația, permițând eliminarea bacteriilor. Aceste condimente sunt bogate în substanțe antiobitice și antibacteriene.

7. Ouă. Ouăle asigură aportul zilnic de aminoacizi esențiali de care organismul are atât de multă nevoie pentru a menține sistemul imunitar puternic. În plus, aceste alimente conțin substanțe antioxidante precum vitamina E, vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina D și minerale precum sodiul, potasiul, calciul, magneziul și zincul.

8. Alune de pădure. Efectele benefice în cazul gripelor și răcelilor sunt date de cantitatea ridicată de vitamina E, care stimulează capacitatea de auto-apărare a organismului. Consumând un pumn de alune, vă asigurați 35% din necesarul de vitamina E. Grație proprietăților antioxidante, aceste oleaginoase previn bolile cardiovasculare și afecțiunile la nivelul intestinelor.

9. Kaki. Acest fruct este o sursă valoroasă de provitamina A, care se transformă în vitamina A, prevenind bolile specifice sezonului rece. Un singur kaki (persimmon) de dimensiuni medii asigură 21% din necesarul zilnic de vitamina A, dar și o cantitate apreciabilă de vitamina C.

10. Miere. Mierea nu acționează doar ca o substanță antimicrobiană, ci are și un rol preventiv. Cu un conținut ridicat de zaharuri, dar cu un pH ridicat, acest aliment împiedică dezvoltarea microorganismelor. Totuși, mierea trebuie consumată cu moderație, pentru că este bogată în glucoză și fructoză. Poate fi amestecată cu alune pisate pentru a trata tusea cronică.


 
Citeşte mai multe despre:   gripe,   raceli,   remedii naturale

 



Mai multe titluri din categorie

Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia

Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia
Anticorpii generați de infecția cu virusul SARS-CoV-2 au înregistrat un nivel mai ridicat dacă bolnavii aveau și alte probleme, precum cele respiratorii, cardiace sau digestive, arată un studiul...

Explicaţiile psihologului. Oglinzile Eseniene: Cum atragem persoanele potrivite

Explicaţiile psihologului. Oglinzile Eseniene: Cum atragem persoanele potrivite
Așa cum indică izvoarele istorice, esenienii au fost primii care se raportau la relații folosind conceptul de „oglindire”. Aceștia porneau de la premisa că fiecare om știe despre viață mult mai multe lucruri...

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19
Există o singură soluție pentru a opri transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19 în acest moment, potrivit medicului Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.  „Măsurile...

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia
Noua tulpină a virusului SARS CoV-2 a fost descoperită în Belgia. Este vorba despre un pacient care a călătorit în străinătate recent, au anunțat autoritățile belgiene. Aceasta provoacă îngrijorare...

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri
În momentul de față treci printr-o perioadă în care te simți constant obosit, ești în imposibilitatea de a-ți duce la final sarcinile zilnice, sau nu dai randament maxim? Corpul tău îți cere pauze mult prea...

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 
Galerie Foto Perioada menopauzei este una adesea mai complicată, de aceea e bine să adoptăm din timp un stil de viață cât mai sănătos, astfel încât să reușim să ne adaptăm cât mai bine. În mod normal, menopauza apare...

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, joi, autorizarea vaccinului anti COVD-19 produse de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani de către Comisia Europeană. Președintele...

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață
Galerie Foto În ziua de azi, oamenii moderni sunt stresați, unii suferă de depresie și anxietate și tind să aibă probleme de somn. Conform statisticilor, aproape jumătate din oamenii din SUA au probleme cu somnul și...

Botox versus Acid Hialuronic

Botox versus Acid Hialuronic
Cu toate că tratamentele cu botox și acid hialuronic sunt din ce în ce mai frecvente, multora nu le este foarte clar care este diferența între cele două substanțe Am întrebat medicii specialiști în chirurgie...

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării
Miocarditadezvoltată în urma infecției cu COVID-19 este mai frecventă decât după administrarea vaccinurilor, precizează Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV. "Ceea ce vom face în perioada următoare...

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor
Comisia Europeană ar putea aproba, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților pr...

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 
Galerie Foto Comisia Europeană a aprobat recent folosirea drept hrană a unui anumit tip de lăcuste și este a doua decizie de acest fel luată anul acesta. Se întâmplă pentru că odată cu creșterea spectaculoasă a populație...

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajuns în spitale

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajuns în spitale
Ministerul Sănătății a anunțat luni că a distribuit, în weekend, un număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele au fost ridicate de direcțiile de sănătate publică de la Unifarm în...

Pfizer cere autorizarea pastilei anti COVID-19 la Agenția Europeană pentru Medicamente

Pfizer cere autorizarea pastilei anti COVID-19 la Agenția Europeană pentru Medicamente
Producătorul american de medicamente Pfizer depune, astăzi, cererea de autorizare a pastilei anti COVID-19 la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie ziarul german „Wirtschaftswoche” Totodată,...

Efectele obiceiurilor digitale ale părinților asupra copiilor. Cât timp își petrec pe dispozitivele mobile în fiecare zi

Efectele obiceiurilor digitale ale părinților asupra copiilor. Cât timp își petrec pe dispozitivele mobile în fiecare zi
Există o legătură directă între timpul petrecut de părinți pe dispozitivele mobile și timpul petrecut de copiii lor. În loc să-și facă griji cu privire la pedepse eficiente, părinții ar trebui, mai...
Serviciul de email marketing furnizat de