Tonică, terapeutică, anti-infecţioasă, această legumă este un aliment consumat din cele mai vechi timpuri. Dacă adăugăm faptul că se recomandă ca factor de sănătate si longevitate, sperăm că te-am convins să o consumi cât mai des
Pentru că intrăm in sezonul răcelilor, iţi prezentăm o metodă simplă de protecţie, dar extrem de eficientă. Ce gospodină nu are o funie de ceapă in cămară? Aliment de bază sau condiment, albă, rosie, galbenă sau verde, fiecare cu aroma sa, ceapa este un ingredient folosit de mii de ani.
Cu o valoare culinară deosebită, ceapa este un aliment care n-ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic. Poate fi mâncată crudă, fiartă, coaptă, prăjită sau chiar uscată, in diverse preparate. Deoarece prepararea termică ii distruge calităţile nutritive, se recomandă să fie consumată crudă. Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lăsa la macerat in ulei de măsline pe timpul nopţii si apoi poate fi utilizată a doua zi in salate.
Ceapa are calităţi medicinale uluitoare, putând inlocui o pungă de medicamente.
Citește articoluil integral ca să afli ce proprietăți are această legumă aparent banală, în ce boli este indicată și 10 rețete terapeutice ca să o poți folosi eficient.DĂ CLICK AICI.
Citește și
Strugurii albi, alimentul-miraculos care te ține tânăr și protejează inima!
PÂINEA NU ÎNGRAȘĂ! Ba, chiar, te poate ajuta SĂ SLĂBEȘTI! Află cum este posibil
Știi ce să mănânci ca să îți întărești imunitatea?
7 condimente-medicament pe care e bine să le ai mereu în casă. Află ce boli pot trata!