x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Obiceiuri de dimineață. 5 beneficii ale consumului de apă cu ghimbir și turmeric

Obiceiuri de dimineață. 5 beneficii ale consumului de apă cu ghimbir și turmeric

de Anastasia Paul    |    22 Aug 2023   •   07:40
Obiceiuri de dimineață. 5 beneficii ale consumului de apă cu ghimbir și turmeric

Majoritatea oamenilor își încep ziua cu un pahar cu apă sau cu o ceașcă de ceai ori cafea, dar știi cum alegerea băuturii de dimineață îți poate afecta sănătatea?!

Atât turmericul crud, cât și ghimbirul conțin antioxidanți și nutrienți care ajută la vindecarea mai multor afecțiuni și probleme de sănătate, scrie timesofindia.indiatimes.com.

Iată 5 beneficii ale apei cu ghimbir și turmeric:

Proprietăți antiinflamatorii​

Atât ghimbirul, cât și turmericul conțin compuși antiinflamatori puternici. Consumul acestor condimente dimineața ajută la reducerea inflamației din organism, atenuând disconfortul provocat de afecțiuni precum artrita și susținând sănătatea generală a articulațiilor.

Sănătatea digestivă​

Ghimbirul este folosit în mod tradițional pentru a ajuta digestia prin promovarea secreției de enzime digestive și reducerea stării de greață. Turmericul calmează tractul digestiv. Consumul unei băuturi de turmeric cu ghimbir ajută astfel la stimularea digestiei și la ușurarea disconfortului.

Sistemul imunitar ​

Turmericul și ghimbirul sunt bogate în antioxidanți care ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ și susțin sistemul imunitar. Începerea zilei cu o băutură de turmeric cu ghimbir poate contribui la un răspuns imunitar mai puternic și la creșterea rezistenței la infecții.

Dureri menstruale​

Consumul moderat de ghimbir este util și în reducerea durerilor menstruale (dismenoree). 

Inimă sănătoasă ​

Turmericul este bogat în curcumină, care s-a dovedit că menține inima sănătoasă și protejează împotriva bolilor de inimă. Este un agent antiinflamator și antioxidant, care întărește imunitatea. 

Circulație îmbunătățită​

Se crede că turmericul și ghimbirul favorizează circulația sângelui. Ghimbirul ajută la lărgirea vaselor de sânge, în timp ce turmericul susține sănătatea cardiovasculară prin reducerea potențială a nivelului de colesterol. O băutură de turmeric cu ghimbir de dimineață ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și a sănătății generale a inimii.

Managementul greutății​

Turmericul a fost asociat cu potențiale beneficii pentru gestionarea greutății. Curcumina din turmeric ajută la pierderea în greutate prin creșterea metabolismului și reducerea inflamației, în timp ce ghimbirul ajută la controlul apetitului. Consumul acestor condimente într-o băutură de dimineață susține obiectivele de gestionare a greutății.

Rețetă pentru băutură cu ghimbir și turmeric​

Ingrediente

1 cană apă caldă

1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras sau pudră de ghimbir

1/2 linguriță pudră de turmeric sau turmeric proaspăt ras

Praf de piper negru

Miere sau lămâie

Pasul 1

Încălzește apa

Pasul 2

Adaugă ghimbir ras, pudră de turmeric sau turmeric ras și un praf de piper negru în apă caldă.

Pasul 3

Adăugă ghimbir ras sau turmeric ras și un praf de piper negru în apa călduță. Amestecă bine ingredientele. Poți adăuga o linguriță de miere. Bea acest amestec pe stomacul gol dimineața.

Poți adăuga și o strop de scorțișoară, care te va ajuta la pierderea rapidă în greutate.

×
Subiecte în articol: ghimbir turmeric dimineaţa