x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 5 plante de apartament care combat insomnia și îmbunătățesc calitatea somnului

5 plante de apartament care combat insomnia și îmbunătățesc calitatea somnului

12 Dec 2015   •   08:50
5 plante de apartament care combat insomnia și îmbunătățesc calitatea somnului

Mulți dintre noi se confruntă cu tulburări de somn, care, după cum știm, au un impact negativ asupra capacității de concentrare și a stării de sănătate. Medicii au confirmat că lipsa somnului este o problemă frecvent întâlnită și că oamenii sunt dispuși să cheltuiască sume colosale pentru a o soluționa.

Cu siguranță, persoanele care se confruntă cu insomnii au încercat aproape toate remediile, de la ceaiuri, pastile și exerciții de relaxare, dar, probabil, nu s-au gândit la această idee inedită: să aducă în dormitor anumite plante.

Care sunt beneficiile pe care le veți experimenta?

 • Vă veți odihni mai bine.
 • Veți fi mai puțin stresat.
 • Nu vă veți mai confrunta cu anxietatea.
 • Veți fi mai bine dispus.
 • Veți scăpa de dureri de cap.
 • Vă veți concentra mai ușor.

 • Potrivit HealthyFoodHouse.com, următoarele cinci plante au un impact pozitiv asupra calitații somnului și a stării de sănătate:

  Iedera
  Iedera este una din plantele care purifică cel mai bine aerul. În plus, are o anumită eleganță și este ușor de întreținut. Persoanele bolnave de astm sau care se confruntă cu diverse probleme respiratorii ar trebui să aibă o astfel de plantă în dormitor.

  Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)
  Limba soacrei este o plantă populară, prezentă în multe locuințe, având avantajul de a fi foarte ușor de îngrijit. Planta îmbunățește calitatea aerului, filtrând oxigenul și putând să combată durerile de cap și probleme respiratorii.

  Aloe Vera

  Planta de Aloe Vera, considerată de mulți miraculoasă, acționează remarcabil asupra întregului organism. În plus, se înmulțește ușor și este rezistentă.
  Aloe Vera produce oxigen în timpul nopții și, în consecință, îmbunătățește calitatea aerului și combate insomnia.

  Iasomia de apartament

  Mirosul acestei plante exotice vă va încânta simțurile. În plus, iasomia reduce anxietatea, îmbunătățește calitatea somnului, dar și productivitatea și capacitatea de concentrare în ziua următoare. După câte se pare, puteți reduce stresul doar mirosind flori de iasomie.
  Urm
  Cu siguranță ați auzit și ați experimentat beneficiile uleiul de levănțică. Crescând o astfel de plantă în apartament veți combate stresul și anxietatea și vă veți îmbunătăți calitatea somnului.
   

  ×