Este una dintre cele mai populare legume din lume. Indiferent dacă este consumată crudă, fiartă sau sub formă de suc, oamenii din aproape toate culturile au consumat această legumă - în multitudinea lor de forme - de-a lungul istoriei.
Este cunoscută pentru culoarea portocalie, dar vine într-o varietate de culori. Poate fi găsită în nuanțe de violet, galben, alb și roșu.
Legumele acestea își iau culoarea de la antioxidanții numiți carotenoizi. Unul dintre aceste carotenoide este beta-carotenul, un precursor al vitaminei active A, care este responsabilă pentru multe dintre beneficiile de sănătate despre care știm astăzi.
Multe studii au arătat că beta-carotenul este esențial pentru îmbunătățirea imunității în organism, protejarea sănătății pielii și a ochilor și combaterea daunelor provocate de radicalii liberi care pot provoca diverse forme de boli cronice cum ar fi cancerul și bolile cardiace.
Aceste legumei au o multitudine de beneficiiii valoroase și atunci când sunt transformați in sucuri.
De la echilibrarea zahărului din sânge, îmbunătățirea sănătății sângelui, ameliorarea congestiei, combaterea inflamației și curățarea rinichilor, pentru protejarea vederii, funcționarea creierului și combaterea leucemiei, beneficiile sucului de morcovi poate ajuta aproape în fiecare parte a corpului! (PM)
Arma secretă împotriva cancerului! Nici nu bănuiai beneficiile acestei simple legume
Sucul obținut din aceste legume este arma secretă perfectă care poate combate cancerul, susţin cercetătorii de la Universitatea din Arizona, Statele Unite. Carotenoidele, ajută la reducerea riscului de dezvoltare a tumorilor canceroase.
De asemenea, au rol de antioxidanți, acționând contra radicalilor liberi, contra îmbătrânirii premature și contra apariției petelor pe piele, susţin oamenii de ştiinţă americani.
Ce alte beneficii mai au și cum trebuie consumate aceste legume miraculoase pentru o eficiență maximă?
................
Află despre ce legumă este vorba și cum să o consumi AICI