Cireşele se numără printre cele mai îndrăgite fructe și sunt consumate din cele mai vechi timpuri. Ele aduc o mulțime de beneficii sănătății, prin vitaminele, antioxidanții, mineralele și substanțele active pe care le conțin. De asemenea, s-a demonstrat științific faptul că cireșele sporesc longevitatea, scrie ziarulring.ro.
Printre cele mai importante beneficii pe care le au cireșele, se numără următoarele: au capacitatea de a preveni cancerul, deoarece antioxidanții pe care îi conțin mențin sănătatea organismului și luptă împotriva acestei boli, ajută la calmarea durerilor, în special a celor musculare, fiind un puternic aliat al atleților și al tuturor celor ce practică orice tip de sport ce implică un efort mai mare. De asemenea, cireșele ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale, precum și împotriva infarctului miocardic.
Cireșele sunt prietenele dietelor
Conținând peste 75% apă, fructele-minune au foarte puține calorii, ceea ce le face ideale în curele de slabire. Folosite în alimentație, cireșele redau senzația de sațietate și previn deshidratarea organismului.