x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Beneficiile umitoare ale ridichilor roșii. Sursă excelentă de sănătate

Beneficiile umitoare ale ridichilor roșii. Sursă excelentă de sănătate

21 Mai 2016   •   18:05
Beneficiile umitoare ale ridichilor roșii. Sursă excelentă de sănătate

Ridichile roşii de lună, unul dintre cele cele mai cunoscute soiuri din România, sunt  o sursă excelentă de vitamine, minerale şi substanţe nutritive. Printre acestea amintim vitamina B6, vitamina B3, acid folic, riboflavină (vitamina B2), vitaminele A, C, E şi K, fier, calciu, magneziu, mangan şi zinc, proteine, carbodidraţi, fibre şi electroliţi, scrie clicksanatate.ro.

Aşa că, ridichiile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Iată însă şi câteva dintre beneficiile acestor legume:

Reduc riscul de cancer

Substanţele active din ridichi pot reduce cu până la 50% riscul de cancer la colon, la sân sau pe cel ovarian. În plus, ridichiile s-au dovedit a fi extrem de eficiente şi în prevenirea cancerului de stomac, rinichi sau colon.

Ingredientul conţinut de ridichi care ajută în prevenirea acestei groaznice boli este sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, creând astfel o barieră împotriva radicalilor liberi şi împiedicând îmbolnăvirea celulelor.

Previn retenţia apei în organism

O cură de câteva zile cu ridichi roşii poate împiedica reţinerea apei în organism. Acest lucru se datorează faptul că ridichiile au un conţinut ridicat în potasiu, iar acesta este responsabil pentru eliminarea surplusului de apă din organism. În plus, această substanţă reglează şi nivelul sodiului şi elimină excesul său din organism.

×
Subiecte în articol: ridichi ridichiile roșii salata dieta cancer