x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Boli pe care le poți moșteni de la părinți

Boli pe care le poți moșteni de la părinți

03 Oct 2016   •   20:27
Boli pe care le poți moșteni de la părinți

Moştenirea genetică are un rol important în ceea ce priveşte apariţia unor afecţiuni. Descoperă care sunt bolile pe care le poţi moşteni de la părinţi, scrie clickpentrufemei.ro.

Diabetul zaharat
 
Dacă părinţii suferă de o formă de diabet, copiii pot moşteni boala. Cel mai mare grad de risc îl au persoanele care au ambii părinţi bolnavi de diabet zaharat.
 
Cercetările de specialitate au arătat că rudele de gradul I ale unei persoane care suferă de diabet de tip II prezintă un risc de trei ori mai mare de a face boala. Dacă ai rude care suferă de diabet ai grijă să duci un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie sănătoasă.
 
Unele tipuri de cancer
 
Printre afecţiunile care pot fi moştenite este şi cancerul. Formele de cancer cel mai mult influenţate de gene sunt cel mamar, ovarian, de stomac şi cancerul de colon. Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care prezintă mutaţiile genelor  BRCA1 şi BRCA2 prezintă un risc dublu de a dezvolta cancer de sân pe parcursul vieţii, faţă de cele care nu prezintă aceste anomalii.

×
Subiecte în articol: boli boli genetice