x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Buruieni de leac din farmacia bunicii - pirul, săpunarița, volbura, troscotul

Buruieni de leac din farmacia bunicii - pirul, săpunarița, volbura, troscotul

10 Mai 2017   •   10:10
Buruieni de leac din farmacia bunicii - pirul, săpunarița, volbura, troscotul

Buruieni de leac. Așa le putem numi, din punctul de vedere al medicinei naturiste, deși pentru țăranull care se luptă să își curețe grădina sau cultura din câmp, toate cele despre care vom aminti mai jos sunt... plante dăunătoare. Da, dăunătoare în agricultură, dar deosebit de folositoare pentru sănătatea omului, căci se dovedește că au proprietăți miraculoase.

Iată lista celor 4 „buruieni de leac”:

Buruieni de leac (1) PIRUL - reminalizează oasele și are grijă de uretră

E drept că are „rădăcină rea” (de fapt... rizomi, care o fac să „migreze” ușor și să se dezvolte rapid chiar dacă numai o fărâmă de rizom rămâne în pământ) și le e greu agricultorilor să o scoată din cultura mare, dar... cât de mult bine face această plantă sănătății noastre. Tocmai rizomii sunt partea folositoare a PIRULUI - pentru că despre el este vorba. Se recoltează imediat după arătura de primăvară, se scutură de pământ și se usucă rapid la soare sau în camere foarte bine aerisite.

Ce beneficii au pentru sănătate rizomii de pir? Au acțiune antimicrobiană, sunt slab diuretice, dar au efect bun în reminalizarea sistemului osos. Au, de asemenea, proprietăți depurative (detoxifiante) și antitermice. Conține, totdată, o substanță numită agropiren, care are proprietăți antimicrobiene și antifungice. Ajută la combaterea uretritei, datorită calităților lui de diuretic și dezinfectant.

Cum se folosește? Sub formă de ceai sau de decoct.

Cum se pregătește? Pentru decoctul din rizomi de pir – 20 g la 100 ml apă. Se fierbe timp de 3-5 minute, apoi se aruncă apa, iar rizomii zdrobiți se pun din nou la fiert cu 600 ml apă, până ce aceasta scade la 500 ml. se bea în două reprize, pe parcursul unei zile.

Buruinei de leac (2) SĂPUNARIȚA - este expectorant și diuretic, dar poate deveni toxică

.........................

Citeșt mai departe și află toate detaliile despre aceste TRATAMENTE NATURISTE

×
Subiecte în articol: buruieni de leac