x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi zilnic turmeric

Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi zilnic turmeric

31 Mai 2017   •   21:51
 Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi zilnic turmeric

Curcumina, un compus bioactiv din turmeric, poate trata depresia, anxietatea, îmbătrânirea creierului şi oricare stare anormală în care este prezentă inflamaţia. Dar, extrem de puţine preparate pe bază de curcumă oferă organismului beneficiile aşteptate, scrie clickpentrufemei.ro.

„Turmericul este o pulbere care provine din rădăcina plantei Curcuma longa, ce face parte din familia ghimbirului. Pulberea este aurie şi are gustul unic, apropiat de cea a unei portocale amestecată cu ghimbir. Suplimentele nutriţionale cu extract de turmeric îmbunătățesc starea de spirit, combat stresul şi anxietatea și protejează creierul împotriva îmbătrânirii”, explică cercet. dr. Horaţiu Albu, master în biologia moleculară.

Iată de ce acest compus remarcabil este „aur” nutriţional pentru creier, sănătatea mintală şi bunăstarea întregului organism.
Protejeză creierul

Tulburările cognitive reduc capacitatea de învăţare şi memorare, conducând în final la demență şi Alzheimer. Aceste tulburări sunt legate de niveluri mai scăzute ale factorului neurotrofic derivat din creier, iar curcumina poate creşte nivelul acestuia, ajutând la întârzierea sau chiar la inversarea unor afecţiuni cognitive.

×
Subiecte în articol: turmeric curcumina depresie anxietate creier