x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune tratamente cu struguri

Cele mai bune tratamente cu struguri

27 Sep 2016   •   16:07
Cele mai bune tratamente cu struguri

Pe lângă valorile nutritive pentru care sunt recunoscuți, strugurii oferă și o serie de beneficii pentru ten și păr, ceea ce face ca producătorii de cosmetice să îi folosească în prepararea unei game largi de produse, scrie clickpentrufemei.ro.

Dacă vrei să te bucuri de struguri în mod natural, fără toate procesele chimice la care sunt supuși pentru a ajunge în recipientele de pe rafturi, descoperă care sunt cele mai bune tratamente pe care le poți prepara acasă.

Strugurii conțin antioxidanți puternici - cunoscuți sub numele de polifenoli - și bioflavonoide, substanțe care ajută la hidratarea pielii, menținerea elasticității și tinereții ei, în timp ce sâmburii au acid linoleic ce ajută la refacerea membranelor celulare.
Pentru reîntinerirea tenului

Prepară o mască de față din 6 boabe de struguri albi, fără seminţe, 2 linguriţe de iaurt natural şi câte o jumătate de linguriţă de miere, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Crema rezultată o aplici pe fața curățată cu apă călduță și lași să acţioneze 15 minute. Clătește cu apă din abundență și tamponează pielea cu un prosop de bumbac.

×
Subiecte în articol: struguri