x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cele mai cunoscute specii de USTUROI și beneficiile acestora

0
02 Dec 2015 - 15:08
Cele mai cunoscute specii de USTUROI și beneficiile acestora Kovaleva_Ka/Getty Images/iStockphoto Three garlic heads isolated on white
Usturoiul a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri și nu doar pentru aroma sa specifică, ci și pentru numeroasele proprietăți curative.

Usturoiul pe care îl consumăm de obicei este doar una din speciile genului Allium, având denumirea Allium sativum. Cele mai cunoscute „rude” ale sale care aparțin aceluiași gen sunt prazul, ceapa, arpagicul, chive și rakkyo.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, fiecare specie din genul Allium are propriile efecte benefice asupra organismului. Iată care sunt acestea:


Usturoiul

Usturoiul are proprietăți anti-inflamatorii, conține mangan și vitamina C, fiind un remediu eficient pentru gripe și răceli. Usturoiul are o cantitate mare de crom, mineral care joacă un rol important în reglarea nivelului glucozei din sânge. De aceea, este mai mult decât recomandat diabeticilor.


Prazul

Din păcate, multe persoane nu știu că prazul este o sursă importantă de acid folic, important pentru menținerea stării de sănătate. Cele mai importante vitamine sunt cele din complexul B, care protejează inima și vasele de sânge. În plus, polifenolul din praz are un efect antioxidant.


Ceapa

Asemenea prazului, ceapa îmbunătățește starea de sănătate a sistemul sanguin și previne dezvoltarea celulelor canceroase. Extractul de ceapă are proprietăți antibacteriene, protejând astfel organismul de gripe și răceli. Consumul regulat de ceapă întărește sistemul imunitar.


Arpagicul

Arpagicul are un efect energizant, putând să combată oboseala datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C.


Usturoiul verde

Usturoiul verde este o sursă importantă de vitamina C și vitamina K, importante pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Mai exact, vitamina K joacă un rol important în menținerea densității osoase și vitamina C stimulează producția de colagen care întărește oasele și face ca organismul să absoarbă mai bine calciul din alimente.

Usturoiul verde protejează corpul de inflamații și conține vitamina A, care îmbunătățește vederea. 
Citeşte mai multe despre:   usturoi,   ceapa,   praz,   sanatate,   usturoiul,   allium

 



Mai multe titluri din categorie

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei
L-am întrebat pe un mare profesor de medicină stomatologică când omul va merge la dentist fără spaima durerii, ca la frizer. A răspuns: atunci când va face controale la stomatolog la 6 luni.   Așa...

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani
Vaccinarea anti COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) va autoriza administrarea dozelor la aceștia, a anunțat Valeriu Gheorghiță,...

Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

 Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani
Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge. Totodată, Comitetul ştiinţific care...

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii
Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat în Monitorul Oficial în aceste ziile, potrivit ministrului Sănătății,  Ioana Mihăilă. Testele antgen vor fi livrate...

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar
Consumul mare de sare afectează sistemul imunitar prin scăderea energiei, arată un studiu publicat în revista Circulation. Clorura de sodiu folosită în exces la prepararea mâncării provoacă hpertensiune...

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu
Conform raportului studiului publicat de European Association of Osseointegration (EAO), care vizează identificarea tendințelor viitoare în implantologia europeană până la 2030, cererea pacienților pentru...

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19
Fondatorii companiei germane BioNTech, care a dezvoltat împreună cu societatea americană de medicamente Pfizer vaccinul Cominarty împotriva virusului SARS-CoV-2, estimează că pandemia va dura până la...

EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac

EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) începe procedura de revizuire continuă a vaccinului chinezesc Sinovac anti COVID-19, în vederea unei posibile autorizări în UE, scrie AFP. Nu...

Alimente bune pentru creier 

Alimente bune pentru creier 
Galerie Foto Creierul este organul cel mai înfometat din corpul nostru şi are nevoie de cea mai multă energie. Cu toate că are aproximativ 1,5 kilograme, consumă aproximativ un sfert din resursele energetice totale ale...

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână
Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise non-stop în această săptămână pentru persoanele care vor să se imunizeze...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani
Vaccinul Cominarty, dezvoltat de Pfizer/BioNTech împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, va fi autorizat de SUA pentru administrarea la copiii de peste 12 ani, începând de săptămâna viitoare, anunță ...

Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon

Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon
Tot mai des, oamenii aud diagnosticul sindrom de intestin iritabil. Este vorba despre neplăceri în domeniul scaunului, dar poate fi şi o capcană: acest fenomen poate ascunde boli canceroase grave.   Se în...
Serviciul de email marketing furnizat de