Coacazele sunt fructele longevitatii, se spunea in trecut. Acest lucru a fost demonstrat in zilele noastre de numeroase studii stiintifice. Proprietatea de a preveni imbatranirea se datoreaza antocianidinelor, antioxidanti naturali care anihileaza actiunea radicalilor liberi.
Antocianidinele sunt pigmenti naturali, care le dau coacazelor culoarea rosie sau neagra. "S-a demonstrat ca antocianidinele favorizeaza producerea de noi celule la nivelul vaselor sangvine. Datorita acestor antioxidanti coacazele sunt indicate in prevenirea varicelor, in calmarea durerilor din poliartritele reumatoide. De asemenea, extractul din samburi de coacaz negru este un bun remediu in poliartrita reumatoida. Extractul este bogat in acizi grasi esentiali (acid gamalinolenic si alfalinolenic) care previn procesele inflamatorii. In acelasi timp, consumul de coacaze negre sau rosii contribuie la intarirea peretilor arterelor, fiind o metoda de protectie cardiovasculara", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.CRESC ACUITATEA VIZUALA
Dintre fructele de padure, afinele sunt cunoscute pentru cresterea acuitatii vizuale. Insa nici coacazele nu se lasa mai prejos, ele fiind un bun adjuvant pentru mentinerea sanatatii ochilor. Datorita bogatiei de vitamine si minerale, aceste fructe ne sunt de folos pentru tratarea nevrozelor, pentru prevenirea asteniei, insomniei.
| ||
|