x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Coacazele negre - beneficii pentru sănătate și rețete pentru tratamente naturiste

Coacazele negre - beneficii pentru sănătate și rețete pentru tratamente naturiste

28 Apr 2017   •   09:03
Coacazele negre - beneficii pentru sănătate și rețete pentru tratamente naturiste

Coacazele negre ajută la tratarea rinitelor, dar aduce si multe alte beneficii pentru sanatatea ta.

Coacazele negre sunt mici, de culoare închisă. Coacazele negre sunt adesea folosite pentru a face gemuri, jeleuri și conserve.

Sucul de coacăz negru este bogat în nutrienți și antioxidanți. Coacăzele negre oferă o multitudine de nutrienți care nu se găsesc în alte fructe.

De asemenea, coacazele negre sunt foarte bogate în vitamina C.

 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Vitamina C este un nutrient esențial necesar pentru funcțiile normale ale organismului, IAR polifenoli antioxidanți din coacazele negre, în special antocianine, ajută la menținerea sănătății cardiovasculare,previne  îmbătrânirea și sustine sănătatea creierului, sănătatea tractului urinar și viziunea sănătoasă. (PM)

Coacăzul negru este un arbust stufos, întâlnit cu precădere pe solurile lutoase, mai precis în zăvoaie, lunci şi păduri, în regiunile montane şi deluroase din părţile nordice, mai reci, din Transilvania şi Moldova.

De la acest arbust sunt foarte apreciate în industria alimentară fructele gustoase, din care se prepară sucuri, compoturi, dulceţuri şi băuturi. În farmaceutică, frunzele, vârfurile de lăstari şi fructele sunt folosite ca materie primă la obţinerea unor medicamente şi ceaiuri pentru boli gastrointestinale, hepatobiliare, renale, cardiovasculare etc.

COACAZELE NEGRE - ce BOLI tratează și câteva REȚETE DE SUCCES

Paleta afecţiunilor în tratamentul cărora fructele şi frunzele de coacăz negru se dovedesc utile este deosebit de vastă, de la gastrite, până la insuficienţă cardiacă, hipertensiune sau ateroseleroză.

În luna iulie se culeg concomitent fructele şi frunzele, ambele deţinând calităţi terapeutice de excepţie, apreciate in medicina populară. Recoltarea mai devreme determină nediferenţierea mugurilor de rod pentru anul următor.

..................

Citește AICI cum se folosesc în medicina naturistă COACAZELE NEGRE

×
Subiecte în articol: coacazele negre