x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Compresele cu apă sărată, leacul Lidiei Fecioru pentru febră și infecții

Compresele cu apă sărată, leacul Lidiei Fecioru pentru febră și infecții

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   09:20
Compresele cu apă sărată, leacul Lidiei Fecioru pentru febră și infecții

Potrivit bioenergoterapeutului, compresele cu apă sărată pot fi utilizate pentru diverse afecțiuni, inclusiv pentru  inflamațiile la sâni, le genunchi sau atunci când avem febră.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre beneficiile pe care le au compresele cu apă sărată.

„Știi că tot timpul eu spun despre compresa cu apă cu sare, adică apă sărată, practic și trebuie să o facem să fie de nouă sau 10 procente și se face foarte simplu. Trebuie să luăm 1 litru de apă, ori apă de ploaie, ori apă distilată sau o fierbem și o răcim, adică clar nu apa normală pentru că nu trebuie să aibă alte elemente în componență.

Se pune așa: la un litru de apă se pun 90 de grame de sare, asta înseamnă trei linguri rase, fără vârf, că atunci când e cu vârf sunt deja două linguri, trei linguri rase mari de sare la un litru de apă. Se mestecă foarte-foarte bine și asta înseamnă o apă sărată de nouă procente.

„Va opri pe loc procesul de infecție”

Cârpițele cu care să ne punem comprese trebuie să fie curate, să n-aibă unsoare în ele, să n-aibă urme de alte chestii. 

Adică un tifon pus în mai multe straturi sau o cârpiță de bumbac, dar super curată. Se pot pune comprese la inflamații la sâni, când sunt tot felul de mastoze, de mastite, când se umflă genunchii, orice infecție interioară, apa cu sare îi va scoate temperatura de acolo, în primul rând îi va scădea temperatura locală, și va opri pe loc procesul de infecție.

Putem pune comprese cu sare când avem copiii cu dureri de burtică, cu diaree, colici. Toate compresele se pun ușor călduțe, niciodată reci. Le încălzim puțin și punem compresa și legăm practic, dar nu foarte strâns.

Când punem aceste comprese deasupra putem pune o bucățică de piele de oaie, sub nicio formă nu punem celofan, pungi, folii, stanioale sau orice altceva, ca să nu se opărească, că trebuie să respire locul și să vedeți ce minunăție avem la chestia asta, inclusiv când este tensiunea arterială foarte ridicată și nimic nu dă în jos, punem compresa pe frunte și pe ceafă și legăm.

Sarea este cel mai puternic absorbant de lichide, de umiditate”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

×
Subiecte în articol: lidia fecioru leacuri apa sarata