Condimente care vindecă. Nu sunt doar ingrediente alimentare, ci adevărate leacuri, ocupă un loc de cinste în lumea arabă, atât datorită miresmei lor, cât și proprietăților lor curative de netăgăduit.
Aceste prafuri cu mireasmă îmbătătoare poartă cu ele poveşti fascinante despre vechile drumuri comerciale, pe care orientalii le făceau spre a face cunoscută aroma mirodeniilor lor în lumea întreagă.
Condimente care vindecă – remedii apreciate din cele mai vechi timpuri
Încă din timpuri străvechi, în Orient condimentele nu erau considerate doar simple ingrediente aromate, care dau savoare mâncărurilor, ci adevărate elixire, capabile să lupte cu boli crunte. Cu timpul, omenirea a conștientizat care este adevărata valoare a acestor mirodenii cu "parfum" de sănătate, aceste condimente care vindecă miraculos
Iată care sunt principalele condimente considerate de medicina tradițională arabă adevărate medicamente:
Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli
1. Anasonul
În medicina arabă străveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile şi durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea sau durerile de cap. Se credea deasemenea că acesta are puterea de a "curăţa" sistemul urinar şi de a preveni inflamaţiile.
În zilele noastre, știinta a demonstrat că fructele de anason conţin numeroase substanţe şi un ulei volatil, care este reprezentat de o cantitate mare de anetol, dar şi anisaldehidã, acid anisic sau eugenol. Fiecare dintre aceste substanțe își aduce aportul în ameliorarea și tratarea multor afecțiuni.
2. Scorţişoara
.......................
Află mai mult despre medicina arabă și cele cinci Condimente care vindecă