x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Consumul de broccoli are efecte benefice asupra artrozei

Consumul de broccoli are efecte benefice asupra artrozei

17 Oct 2013   •   18:40
Consumul de broccoli are efecte benefice asupra artrozei

Consumul de legume din familia cruciferelor, îndeosebi de broccoli, are efecte benefice asupra artrozei.
Această proprietate este legată de sulforafan, compus eliberat în organism după consumarea acestui tip de legume, printre care se numără varza (verde, roşie sau creaţă), varza de Bruxelles, conopida, napii, ridichiile şi mai ales broccoli, relatează passionsante.be.
Cercetători de la Universitatea East Anglia (Norwich) au făcut experienţe pe cartilaje de articulaţii umane, ţesuturi de bovine şi şoareci hrăniţi cu alimente bogate în sulforafan. Rezultatele tuturor testelor au arătat că această substanţă, prin acţiunea asupra enzimelor şi altor proteine de mare risc, blochează procesul de distrugere a cartilajelor, ţesutul care constituie prima ţintă a artrozei.

În prezent se desfăşoară teste pe pacienţi afectaţi de aceasă boală pentru a se vedea cum se pot integra legumele crucifere (broccoli) în regimul acestor persoane. Studiul atrage atenţia asupra unei virtuţi suplimentare a sulforafanului pentru sănătate pentru că se cunoşteau deja proprietăţile sale anticanceroase şi antiinflamatoare, mai scrie passionsante.be.


×
Subiecte în articol: artroza