x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să eviți problemele de memorie

Cum să eviți problemele de memorie

01 Sep 2016   •   17:09
Cum să eviți problemele de memorie

Problemele de memorie pot apărea la orice vârstă, însă pe măsură ce îmbătrânim ele ne pot afecta din ce în ce mai mult.  Există câteva trucuri care ajută la îmbunătăţirea funcţiei cerebrale, scrie clicksanatate.ro.

Ştiai că există  alimente care stimulează memoria şi previn apariţia îmbătrânirii premature? Este vorba despre peștele gras bogat în acizi grași Omega-3, precum somonul, dar și despre cerealele integrale, legumele și fructele cu un conținut bogat de antioxidanți, precum cireșele, afinele, roșiile, broccoli. De ajutor este şi avocado, pentru că este bogat în antioxidanţi, cât şi fructele oleaginoase.

Un alt lucru de care să ții cont este cantitatea de fier din organism. Lipsa de fier are legătură cu pierderile frecvente de memorie, potrivit unor studii. Este indicat să mănânci alimente bogate în fier, precum ficatul de pasăre, spanacul, soia, dar și cerealele integrale.

Practică un sport

Mișcarea are un rol esențial în ceea ce privește menținerea sănătății mintale. Dacă nu-ți place să faci sport de performanță, poți opta pentru plimbări în parc, alergări ușoare sau exerciții de gimnastică pe care le poți face acasă.

Mişcarea ajută şi la secreţia de serotonină, hormon care îţi dă o stare de bine.:

×
Subiecte în articol: probleme de memorie creier