x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum se schimbă viața după un atac de cord?

Cum se schimbă viața după un atac de cord?

14 Iul 2016   •   10:51
Cum se schimbă viața după un atac de cord?

La fiecare 30 de secunde o persoană din România are un atac de cord. Uneori, fluxul sanguin întrerupt la inimă se dovedește fatal, dar 9 din 10 oameni supraviețuiesc, scrie clickpentrufemei.ro.

O astfel de încercare te schimbă în mod cert, modelând obiceiurile cotidiene și planurile pentru tot restul vieții.
1. Ai mai mare grijă de tine

După un infarct miocardic începi să faci ceea ce nu ai făcut nici măcar atunci când aveai copilul mic: ceri ajutorul celor din jur ori de câte ori simți că sarcinile te copleșesc. Începi să pui nevoile pe primul plan, și bine faci, să te odihnești mai mult și să refuzi anumite provocări.

2. Nu mai pui accent pe detalii

Dacă înainte te afectau fiecare bârfă, fiecare răutate spusă de cei din jur, acum triezi informațiile, și acorzi importanță doar lucrurilor cu adevărat arzătoare. Pe de altă parte, pui mult mai mult accent pe sănătatea ta și a familiei tale și mai puțin pe ceea ce spune sau crede lumea.

3. Nu te mai grăbești

Dacă înainte de un atac de cord planificai 5 activități diferite pentru week-end, între care curățenie generală în casă, gătit pentru întreaga săptămână, vizită la nași și plimbare în parcul de distracții, cu cel mic, acum faci lucrurile pe rând. Și dacă nu reușești să faci curățenie sâmbăta asta, ce? Mai este o zi și week-endul viitor.

4. Sănătatea devine prioritatea principală

Frica de a avea un alt atac de cord este constantă, așa că ai mare grijă de organismul tău și reacționezi la cel mai mic semn. Adopți un stil de viață sănătos și îi încurajezi și pe cei din jur să facă la fel. Devii un exemplu pentru comunitatea din care faci parte.

×
Subiecte în articol: atac de cord inima probleme cu inima