x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce trebuie neapărat să bei must

De ce trebuie neapărat să bei must

16 Sep 2016   •   16:30
 De ce trebuie neapărat să bei must

Sucul de struguri este cea mai simplă metodă de a te energiza toamna. Dacă vrei să ai o imunitate bună în sezonul rece și să încetinești procesul de îmbătrânire la care este supus corpul tău, bea cât mai des must, scrie clickpentrufemei.ro.

Încetinește îmbătrânirea
 
Mustul, bogat în vitamine, polifenoli şi în minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează. Este indicat persoanelor care susţin eforturi intelectuale intense, dar şi celor în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului prin conţinutul ridicat de vitamina C.
 
Iar consumat pe termen lung, sucul de struguri încetineşte procesele distructive din organism, au descoperit cercetătorii. Asta înseamnă că îmbătrânim mai greu.
 
De ce e indicat să folosești și cojile de struguri
 
Pentru ca mustul să aibă toate beneficiile de mai sus, este important să înveţi să-l prepari. În primul rând, trebuie să ştii că mustul făcut la bunici, din care se obţine vinul, nu este alegerea cea mai bună.
 
Şi asta pentru că nu mai conţine cojile de struguri, care au cea mai mare parte din antioxidanţi. Mai bun este mustul preparat din struguri zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce le-ai scos seminţele.

×
Subiecte în articol: must vin struguri