Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roșie. Nutriționiștii susțin că are în compoziție 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%, precum și aminoacizi esenţiali (lizină, glutamină, triptofan), scrie clicksanatate.ro.
Soia este o sursă grozavă de lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitină. În plus, soia este bogată în vitamine (A, B1, B2, C, D, E), are fitohormoni și poate să prevină numeroase afecțiuni. De aceea, acest aliment nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.
Indicată în hepatită
Soia este recomandată în regimul alimentar al persoanelor care suferă de hepatită, diabet sau gută.
De asemenea, se pare că face minuni și dacă este administrată pacienților care suferă de ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică. Nu în ultimul rând, poate fi un aliment bun în curele de slăbire.