x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Delicii bahice

de Florina Zainescu    |    23 Feb 2008   •   00:00
Delicii bahice

NÜRNBERG ● Cea mai mare expoziţie de vinuri bio din lume, la BioFach
Peste 300 de viticultori bio din întreaga lume îşi expun produsele de top la BioFach. Vinul organic este "pe val"în ultimii ani, fiind cumpărat în special de femei.Însă bărbaţii sunt viitorul. ● Produsul zilei: Melci spelta


NÜRNBERG ● Cea mai mare expoziţie de vinuri bio din lume, la BioFach
Peste 300 de viticultori bio din întreaga lume îşi expun produsele de top la BioFach. Vinul organic este "pe val"în ultimii ani, fiind cumpărat în special de femei.Însă bărbaţii sunt viitorul.


Vinul organic este la loc de cinste la ediţia 2008 a celui mai mare târg de produse bio din lume, BioFach, având pentru prima dată un pavilion special. 336 de viticultori din 21 de ţări îşi prezintă la Nürnberg cele mai fine băuturi. Cei mai mulţi – 52 – sunt din ţara gazdă, Germania, urmaţi de producătorii italieni – 42, spanioli – 38, francezi – 26 şi austrieci – 26. Pe lângă aceştia, pot fi degustate vinuri din Chile, Grecia, Portugalia, Elveţia şi Africa de Sud.  


BOOM. Viticultura bio este în expansiune la nivel internaţional. Italia conduce în topul ţărilor cu cele mai mari suprafeţe de viţă-de-vie organică, cu aproximativ 30.000 de hectare. Franţa şi Spania au fiecare circa 15.000 de hectare. În Germania sunt cam 2.500 de hectare de vie bio, potrivit informaţiilor postate pe site-ul oficial al târgului. De altfel, viticultura ecologică reprezintă aproximativ 4% din producţia totală de vin din Europa.  


Potrivit unui studiu realizat de filiala germană a TNS, cel mai mare furnizor de studii şi cercetări de marketing din lume, femeile au fost principalii cumpărători de vin şi alimente bio până acum. Bărbaţii nu sunt entuziasmaţi de astfel de achiziţii, pentru că nu prea ştiu ce-i cu produsele bio. Însă odată informaţi, trei sferturi dintre bărbaţi devin cumpărători bio, se arată în studiu. Femeile decid să cumpere un vin organic în principal din motive etice şi de sănătate, în timp ce bărbaţii mizează pe calitate. Deci cheia succesului pentru creşterea vânzărilor de vin organic constă în informarea bărbaţilor. Mai ales că, la ora actuală, nemţii preferă să bea vin bio ieftin, care costă 5-7 euro, în timp ce vinul de calitate superioară este mult mai greu de vândut pentru că are un preţ de 7-10 euro şi chiar peste.

×
Subiecte în articol: bio