x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare DIETA care ține HIPERTENSIUNEA sub CONTROL

DIETA care ține HIPERTENSIUNEA sub CONTROL

11 Mai 2017   •   09:14
DIETA care ține HIPERTENSIUNEA  sub CONTROL

Dieta reprezintă o soluție pentru cei ce se confruntă cu probleme legate de hipetensiunea arterială.

Cercetările au scos la iveală faptul că o alimentație sănătoasă, din care să eliminăm pe cât se poate grăsimile și din care să nu lipsească fructele și legumele ajută în mod eficient la prevenirea și scăderea hipertensiunii arteriale.

Când putemn spune că avem probleme cu tensiunea arterială?

Când vorbim de hipertensiune, se presupune că presiunea arterială sistolică este mai mare sau egală cu 130 milimetri coloană de mercur și presiunea arterială diastolica este mai mare sau egală cu 85 mm Hg. Dietary Approaches To Stop Hypertension (DASH) este un model de dietă conscarată hipertensivilor, care contribuie la diminuarea presiunii arteriale sistolice cu 6 până la 11 mmHg.

Ce trebuie consumat și ce trebuie evitat:

7-8 porții de cereale și derivate de cereale: pâine integrală, cereale;

4-5 porții de legume (roșii, cartofi, morcovi, legume cu frunze verzi);

4-5 porții de fructe bogate în potasiu, magneziu, fibre (caise, banane, curmale, struguri, portocale, grapefruit, pepene, piersici, prune, ananas, căpșuni etc. );

2-3 porții de lactate degresate sau cu 1,5 grame grăsime (lapte și derivate); brânza de vaci este sursă majoră de calciu și proteine.

Meniul zilnic este compus din.................

Citeste continuarea AICI

×