x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectele minunate ale sucului de sfeclă roșie

Efectele minunate ale sucului de sfeclă roșie

17 Oct 2016   •   16:59
Efectele minunate ale sucului de sfeclă roșie

Sucul de sfeclă roșie nu are cel mai bun gust din lume, dar are numeroase proprietăți benefice pentru organism. În urma unor studii recente, s-a demonstrat că sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea și prevenirea tumorilor canceroase, scrie clicksanatate.ro.

Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B și este o sursă bogată de potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier.  Datorită enzimelor și a substantelor cu proprietăți antitumorale din compoziția ei este utilă în combaterea cancerului.

Cum poți ține cancerul la distanță

Se pare că acest tip de suc dacă este consumat în mod regulat previne și tratează leucemia și numeroase tipuri de cancer: pulmonar, de colon, rectal și gastric.

Specialiștii în domeniu recomandă pentru afecțiunile enumerate o cură de prevenție a acestora. Se începe cu o lingură de suc de sfeclă pe zi și să se crească treptat doza până la un pahar pe zi.

În sucul de sfeclă roșie se poate pune și puțin măr (ca să capete un gust mai bun). Durata unei cure cu suc de sfeclă roșie trebuie să fie trei săptămâni (nici mai mult, nici mai puțin). Apoi, este indicată o pauză de o lună.

Tratează cancerul de plămâni, colon și stomac

Sucul de sfeclă roșie nu numai că previne cancerul, dar se pare că îl poate trata (în faze incipiente). Acest suc s-a dovedit a fi un adjuvant excepționl în cancerul de colon, plămâni și stomac.

Este indicat să se bea 300 de ml de suc de sfeclă pe zi (acesta se prepară extrem de simplu: sfecla se taie bucăți, se pune în storcătorul de fructe și se adaugă un morcov și o felie de lămâie), crescând apoi cantitatea până la 600 de ml. Însă, dacă apar senzația de greață, vărsăturile și amețelile, cantitatea trebuie imediat redusă. 

×
Subiecte în articol: Sucul de sfeclă roșie sfecla rosie