x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectul eucaliptului asupra căilor respiratorii

Efectul eucaliptului asupra căilor respiratorii

07 Noi 2016   •   14:06
 Efectul eucaliptului asupra căilor respiratorii

Având proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, uleiul esenţial extras din frunzele de eucalipt poate fi de ajutor în tratamentul bolilor respiratorii. Reţine însă că acesta este toxic în cantităţi concentrate, aşa că nu îl înghiţi şi nu îl aplica direct pe piele. Remediile se administrează doar la recomandarea medicului specialist, scrie clicksanatate.ro.

Cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Eucalyptus, eucaliptul (plantă nativă din Australia) se găseşte sub forma unor arburi sau arbuşti care au frunza verde tot timpul anului. Există peste 700 de specii diferite în lume, iar uleiurile esenţiale extrase din eucalipt au puternice proprietăţi medicinale. De exemplu, aborigenii australieni foloseau infuziile din frunze pentru a trata mai multe boli, printre care şi răcelile, febra şi congestia nazală.

Eucaliptolul, substanţa activă din plantă

Din frunzele uscate se obţine un lichid incolor, cu un miros plăcut, dar puternic. Când acesta este distilat, se obţine uleiul esenţial pur de eucalipt. Eucaliptul conţine un număr mare de compuşi chimici care au proprietăţi antispasmodice, expectorante şi descongestionante. Această combinaţie de beneficii se datorează, în parte, unei substanţe numite eucaliptol, compus care ajută expectoraţia, calmează tusea şi luptă împotriva complicaţiilor de la nivelul aparatului respirator superior.

 

×
Subiecte în articol: eucalipt respiratie nas înfundat