x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Indagra Farm/Agricultorii bio se asociază

Indagra Farm/Agricultorii bio se asociază

de Florina Zainescu    |    06 Noi 2008   •   00:00

Producătorii eco autohtoni strâng rândurile şi îşi creează propriile magazine. La Braşov urmează să se deschidă al doilea magazin bio de tip cooperativă din ţară, în care agricultorii şi procesatorii vor putea să-şi vândă directprodusele, la preţuri prietenoase.

La Salonul Ecoagricultura sunt expuse legume bio, vinul din struguri eco şi produse din carne de melc eco, toate obţinute în România

Conceptul de cooperativă este câştigător atât pentru producătorul ecologic, cât şi pentru consumator, ne-a declarat Marcel Măcriş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Escar Prod şi iniţiatorul proiectului. Producătorii vor avea un loc în care să-şi desfacă marfa în condiţii optime, fără să li se perceapă taxe de listare. În plus, preţul produselor lor nu va mai fi umflat cu un adaos comercial mare, lucru ce va atrage tot mai mulţi consumatori către hrana sănătoasă, fără chimicale. “Vrem să deschidem magazinul până la 1 decembrie. Vreau să fac o cooperativă, ca la Sibiu, în care să aducem cam tot ce se produce pe piaţa românească”, a spus Măcriş la Salonul Ecoagricultura, organizat la Romexpo. “Avem deja un spaţiu şi sunt mai mulţi producători ecologici, din mai multe zone ale ţării, care vor să intre”, a precizat el.

INFORMARE ŞI MĂNCARE
Salonul Ecoagricultura este organizat în cadrul expoziţiei internaţionale Indagra Farm – cu concursul Asociaţiei Bio România – şi reuneşte producători, comercianţi, organisme de inspecţie şi certificare, asociaţii şi federaţii din agricultura ecologică. “Verzii” sunt cazaţi în Pavilionul 29 de la Romexpo. Dacă sunteţi fermier, aici vă puteţi documenta despre ce înseamnă agricultura ecologică, cum puteţi să treceţi de la producţia convenţională la cea fără chimicale, care sunt rigorile bio, cum obţineţi certificarea, cum vă puteţi valorifica roadele. Iar comercianţii îşi pot găsi aici noi surse de aprovizionare cu produse sănătoase şi “curate”. În acelaşi timp, publicul larg are ocazia să deguste şi să cumpere alimentele ecologice aduse de expozanţi: miere şi produse apicole de la Tremot Dobre şi Fiii, Tivadar Petre, Stupina Biriş, Ecoapis Sabin, ouă de la Avi Pop, pâine, făinuri şi produse de panificaţie de la Naturalia şi Shalom Bio Food, brânzeturi de la Asociaţia Valea Asăului Eco Rozi, uleiuri şi suplimente alimentare din cânepă de la Canah, ceaiuri de la Farmacia Naturii şi Sonnentor, produse din soia (tofu, lapte, iaurt, sana) de la BIOpack. Salonul este deschis până duminică.

×
Subiecte în articol: bio