x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    01 Apr 2008   •   00:00

1 aprilie 2008: Cultivarea cartofilor în sistem ecologic poate fi o nişă de piaţă importantă, în condiţiile în care doar 1% din cartofii cultivaţi în Uniunea Europeană sunt organici, potrivit institutului german ZMP

CARTOFI. Cultivarea cartofilor în sistem ecologic poate fi o nişă de piaţă importantă, în condiţiile în care doar 1% din cartofii cultivaţi în Uniunea Europeană sunt organici, potrivit institutului german ZMP, citat de Organic Market. În cele 27 de state membre, numai pe circa 23.000 hectare de teren se cultivă cartofi în sistem ecologic, ceea ce reprezintă 1% din suprafaţa totală ocupată de această cultură. Cele mai importante ţări producătoare de cartofi bio sunt Germania – circa 7.500 hectare, Austria – 2.426 hectare – şi Marea Britanie – 2.360 hectare. Raportat la suprafaţa totală cultivată cu cartofi, suprafaţa organică este mai mare în Austria (11 %), Germania având doar 2,7 %.

 

BUMBAC. Cultura bumbacului bio se extinde cu paşi mici în Statele Unite, o ţară “sufocată” de organisme modificate genetic (OMG). În 2007 au fost plantaţi în sistem organic 6.800 de acri (2.752 hectare) cu bumbac bio, ceea ce reprezintă o creştere de 14% comparativ cu anul precedent, potrivit Organic Trade Association. Bumbacul cultivat în sistem ecologic, fără chimicale şi liber de OMG-uri, reprezintă doar 1% din plantaţiile de bumbac din SUA, potrivit Consiliului Naţional al Bumbacului. În acelaşi timp 87% din culturi provin din seminţe modificate genetic.

×
Subiecte în articol: bio