PRODUSUL ZILEI ● Alternativă sănătoasă pentru cei cu intoleranţă la lactoză
Laptele de orez bio este un înlocuitor sănătos şi "curat" pentru clasicul lapte de vacă. El poate fi consumat fără nici o grijă de cei care au alergie la proteinele din lapte sau prezintă intoleranţă la lactoză.
Laptele de orez bio este un înlocuitor sănătos şi "curat" pentru clasicul lapte de vacă. El poate fi consumat fără nici o grijă de cei care au alergie la proteinele din lapte sau prezintă intoleranţă la lactoză.
PRODUSUL ZILEI ● Alternativă sănătoasă pentru cei cu intoleranţă la lactoză
Laptele de orez bio este un înlocuitor sănătos şi "curat" pentru clasicul lapte de vacă. El poate fi consumat fără nici o grijă de cei care au alergie la proteinele din lapte sau prezintă intoleranţă la lactoză.
Acest produs este 100% organic (ecologic sau bio), ceea ce garantează consumatorului că nu va înghiţi pesticide, nitriţi, nitraţi sau alte chimicale care se regăsesc, de obicei, în laptele convenţional. De asemenes este 100% vegetal, putând fi folosit şi de vegetarieni. Şi conţinutul de grăsimi vegetale este foarte scăzut, preponderenţi fiind acizii graşi mono şi polinesaturaţi – despre care medicii spun că scad riscul apariţiei cancerului. De asemenea, nu conţine zahăr, colesterol, glutin şi lactoză.
SOLUŢIE. Laptele de orez bio este recomandat nu numai celor care vor să mănânce curat şi sănătos, dar şi celor cărora consumul de lapte de vacă le face rău. De exemplu, sunt persoane care fac alergie la proteinele laptelui de vacă. Mai exact, sistemul imunitar al acestora nu tolerează respectivele proteine şi, când "dă de ele" în organism, reacţionează, producând anticorpi împotriva acestora. Urmarea: alergicii se aleg cu eczeme, diaree, astm, inflamarea buzelor şi a ochilor, înroşirea pielii, dureri de stomac sau stare de vomă. O altă categorie de persoane care nu pot consuma lapte de vacă sunt cei care manifestă intoleranţă la lactoză (la zahărul din lapte).
Laptele de orez bio este un înlocuitor sănătos şi "curat" pentru clasicul lapte de vacă. El poate fi consumat fără nici o grijă de cei care au alergie la proteinele din lapte sau prezintă intoleranţă la lactoză.
Acest produs este 100% organic (ecologic sau bio), ceea ce garantează consumatorului că nu va înghiţi pesticide, nitriţi, nitraţi sau alte chimicale care se regăsesc, de obicei, în laptele convenţional. De asemenes este 100% vegetal, putând fi folosit şi de vegetarieni. Şi conţinutul de grăsimi vegetale este foarte scăzut, preponderenţi fiind acizii graşi mono şi polinesaturaţi – despre care medicii spun că scad riscul apariţiei cancerului. De asemenea, nu conţine zahăr, colesterol, glutin şi lactoză.
SOLUŢIE. Laptele de orez bio este recomandat nu numai celor care vor să mănânce curat şi sănătos, dar şi celor cărora consumul de lapte de vacă le face rău. De exemplu, sunt persoane care fac alergie la proteinele laptelui de vacă. Mai exact, sistemul imunitar al acestora nu tolerează respectivele proteine şi, când "dă de ele" în organism, reacţionează, producând anticorpi împotriva acestora. Urmarea: alergicii se aleg cu eczeme, diaree, astm, inflamarea buzelor şi a ochilor, înroşirea pielii, dureri de stomac sau stare de vomă. O altă categorie de persoane care nu pot consuma lapte de vacă sunt cei care manifestă intoleranţă la lactoză (la zahărul din lapte).
Dferenţe - Natural versus bio
Mare atenţie la ce alimente cumpăraţi. Un aliment pe care scrie că este 100% natural nu este unul şi acelaşi lucru cu un aliment ecologic. Care este diferenţa? Alimentul natural – sau naturist – provine din agricultura convenţională, în care se folosesc pesticide, antibiotice şi alte substanţe chimice de sinteză, dar la procesarea lui nu se utilizează aditivi alimentari de sinteză.
Produsul alimentar ecologic este obţinut din materie primă (ingrediente) provenită din agricultura ecologică, în care nu este permisă utilizarea tehnologiilor de producţie poluante, fertilizanţilor, organismelor modificate genetic şi nici iradierea plantelor. De asemenea, la prepararea unui aliment ecologic este interzisă folosirea aditivilor chimici de sinteză. Produse ecologice sunt numai acelea care au un certificat de calitate şi poartă pe ambalaj sigla unui organism de certificare acreditat.
Produsul alimentar ecologic este obţinut din materie primă (ingrediente) provenită din agricultura ecologică, în care nu este permisă utilizarea tehnologiilor de producţie poluante, fertilizanţilor, organismelor modificate genetic şi nici iradierea plantelor. De asemenea, la prepararea unui aliment ecologic este interzisă folosirea aditivilor chimici de sinteză. Produse ecologice sunt numai acelea care au un certificat de calitate şi poartă pe ambalaj sigla unui organism de certificare acreditat.
Citește pe Antena3.ro