x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Leacurile lui ZAMOLXIS și Medicina Tradițională Balcanică. Tot ce trebuie să știi

Leacurile lui ZAMOLXIS și Medicina Tradițională Balcanică. Tot ce trebuie să știi

04 Mai 2017   •   20:21
Leacurile lui ZAMOLXIS și Medicina Tradițională Balcanică. Tot ce trebuie să știi

In Balcani, la inceput, primele civilizatii care s-au instalat aici au creat o ramura speciala in ceea ce priveste afectiunea, sanatatea si rolul medicinei pentru o populatie sanatoasa. Datorita faptului ca in Balcani erau, si sunt si acum, mai multe popoare, fiecare avea zeul sanatatii. De aceea, sunt mai multe zeitati cunoscute ca fiind zeii sanatatii, cum ar fi: Telecfor, Iazo, Panaceea, Asclepios, Macsaon, Podalirii si altele. Este cunoscut zeul tracilor al medicinei si al muzicii, Orfeus. Mult mai tarziu, se cunosc lucrarile despre filosofie si medicina scrise de catre Platon, Socrate, Pitagora, Aristotel, Hipocrate, Galenius.

Despre Zamolxes si minunile care le-a efectuat el prin medicina traditionala se gasesc informatii in scrierile lui Herodot. In scrierile lui Platon, si anume in Harmid, intre altele se spune: Zamolxes a fost imperatorul tracilor, dar si zeul lor. Fiind si zeul lor, ajuta supusii sa se trateze de orice afectiune cu ajutorul plantelor culese din natura. Medicina traditionala balcanica a dovedit de-a lungul timpului ca prin metodele ei si anumite extracte din plante hidroalcoolice, plante medicinale puse direct pe rani sau mestecandu-le, se poate trata orice afectiune. La fel, a dovedit ca nu se poate trata ochiul fara sa se trateze corpul, dar si ca nu se poate trata corpul fara sa fie tratat sufletul. Poporul grec, desigur, dupa timp indelungat, a recunoscut ca sanatatea unei singure parti a corpului determina sanatatea intregului corp. Medicina traditionala balcanica a dovedit ca sufletul este sursa din care totul, si binele si raul, se reflecta in corp si in identificarea personalitatii in principiu. Medicina traditionala din Balcani a dovedit ca trebuie sa tratam de prima data problemele capului, pentru ca si restul partilor corpului sa fie sanatoase. Pana si Hipocrate, anii 460-377 inainte de era noastra, parintele medicinei moderne, a fost direct influentat in fondarea medicinei de principiile de tratament aplicate de Zamolxes.

Medicina traditionala in Balcani folosea fundamental in tratament

................

Citește continuarea AICI ca sa afli care este metoda cea mai eficienta de tratament în Medicina Tradițională Balcanică

×