x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Masajul coloanei indreaptă spatele

Masajul coloanei indreaptă spatele

13 Noi 2007   •   00:00

Durerile acute de spate şi dificultatea de a menţine poziţia dreaptă a corpului sunt semne că avem probleme cu coloana vertebrală. Primul pas pe care trebuie să il facem in această situaţie este să mergem la medic.

Durerile acute de spate şi dificultatea de a menţine poziţia dreaptă a corpului sunt semne că avem probleme cu coloana vertebrală. Primul pas pe care trebuie să il facem in această situaţie este să mergem la medic. Iar dacă problemele nu sunt atăt de grave incăt să impună o intervenţie chirurgicală, putem recurge la kinetoterapie şi la masaj. Problemele coloanei apar mai ales la persoanele sedentare, care işi petrec cea mai mare parte a timpului pe scaun. O tehnică specială de masaj, numită kiropractică, ajută la restabilirea poziţiei drepte a spatelui şi inlătură durerile de spate cauzate de postura incorectă. Mai intăi se face o consultaţie pentru stabilirea deficienţei coloanei vertebrale. Apoi se trece la masajul propriu-zis, care constă in aplicarea de către specialist a unor presiuni asupra articulaţiilor şi vertebrelor pentru restabilirea poziţiei drepte a coloanei. Se porneşte din zona de jos a spatelui, de-a lungul coloanei şi se ajunge in zona cervicală.

Dezmorţire

Kiropractica este nedureroasă, insă, fiind destinată indreptării coloanei, nu poate fi asociată cu masajul de relaxare. Tehnicile aplicate de specialist creează un mic disconfort. Insă, după terminarea unei şedinţe de kiroterapie, pacientul se simte mai mobil, mai dezmorţit, mai relaxat. In plus, după zece şedinţe de kiroterapie, durerile insuportabile de spate dispar. Masajul este destinat tuturor categoriilor de vărstă. Problemele coloanei intervin in viaţa noastră incă din copilărie. De la 4-5 ani apar semne ale modificării poziţiei drepte a coloanei, insoţite de simptome: agitaţie, plăns in timpul nopţii. Toate acestea dispar după căteva şedinţe de kiropractică.

RECOMANDARE. Inainte de a apela la un kiroterapeut este necesar un consult de specialitate. Deoarece coloana vertebrală găzduieşte măduva spinării de unde pornesc rădăcinile nervilor periferici, este indicat ca masajul coloanei să fie realizat de o persoană calificată, care să nu pună in pericol integritatea coloanei.

STRES. De multe ori, cauza durerilor de spate nu o constituie deficienţele coloanei vertebrale, ci contracturile musculare de la nivelul spatelui, apărute pe fond de stres. In acest caz, tratamentul cel mai eficient este masajul clasic.

×
Subiecte în articol: masajul coloanei terapii complementare