x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Mihaela Bilic: Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală

Mihaela Bilic: Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală

de Vali Deaconescu    |    05 Mar 2023   •   13:20
Mihaela Bilic: Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală
Sursa foto: Hepta

Nutriționistul Mihaela Bilic demontează o altă cură de slăbire foarte populară. Regimul pe grupe de sânge promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Însă realitatea este alta, iar dieta a fost demontată de cercetători.

Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală

A fost la modă în anii 90 și multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sânge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma ca metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta:

️ Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate.

️ Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate.

️ Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi.

În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei să recomandă lactate, fructe de mare și legume iar carnea roșie cu moderație.

Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sînge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

‼️Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sînge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi. Cu alte cuvinte orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sînge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sînge!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook.

 

×