x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Misterul actritei Sophia Loren

Misterul actritei Sophia Loren

00 0000   •   00:00

Arhiepiscopul de Genova a declarat la un moment dat ca, desi Vaticanul se opune clonarii umane, "s-ar putea face o exceptie in cazul Sophiei Loren". Pentru ca Sophia Loren este "simbolul frumusetii naturale". Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat pe internet. Actrita italiana de aproape 72 de ani a surclasat vedete mult mai tinere, cum ar fi George Clooney, Catherine Zeta-Jones si Cameron Diaz. Iar secretul ei este uleiul de masline. Se pare ca Sophia Loren a luat modelul femeilor din Roma antica si face bai indelungate in ulei de masline.

Ten catifelat

Uleiul de masline este bogat in vitamine, minerale si proteine si constituie un foarte bun mijloc de intretinere cosmetica. Dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, recomanda uleiul de masline in special persoanelor care au pielea uscata din cauza consumului insuficient de lichide, a expunerilor prelungite la soare sau a carentelor vitaminice. Tenul nostru sufera zilnic din cauza poluarii si a prafului, iar pentru a scapa de efectele nocive ale acestora asupra pielii, specialistii ne sfatuiesc sa ne masam zilnic fata cu ulei de masline. Urmand un astfel de tratament, in doua-trei saptamani, tenul isi recapata aspectul catifelat. "Uleiul de masline are un continut ridicat de acizi grasi omega 3 si omega 9 si, de aceea, asigura o hidratare profunda a pielii. Astfel, putem inlocui cu succes lotiunea de corp cu ulei de masline", arata dr. Gabriela Papazian-Urdareanu.

Uleiul de masline este indicat nu doar pentru piele, ci si pentru intretinerea parului si a unghiilor. Pentru a reda stralucirea parului uscat si deteriorat, specialistul nostru recomanda un tratament cu masti nutritive preparate din galbenus de ou si ulei de masline. De asemenea, daca vreti sa aveti unghii tari, tineti-le zilnic cateva minute in ulei de masline.

REGENERARE. Compresele cu ulei caldut de masline aplicate pe pometi, pe frunte si pe tample redau aspectul proaspat al tenului. Insa efectul care a determinat-o pe Sophia Loren sa foloseasca uleiul de masline, in locul celor mai scumpe creme, este acela de regenerare a celulelor pielii, prin continutul bogat in vitaminele A si E. "Uleiul de masline inmoaie pielea, o hidrateaza, ii reda elasticitatea si suplineste lipsa de colagen si de proteine", explica specialistul Gabriela Papazian-Urdareanu.

×
Subiecte în articol: măsline uleiul terapii complementare