x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Nici o masă fără roșii! 9 motive sănătoase ca să le inlcuzi în meniu

Nici o masă fără roșii! 9 motive sănătoase ca să le inlcuzi în meniu

26 Mai 2014   •   19:51
Nici o masă fără roșii! 9 motive sănătoase ca să le inlcuzi în meniu

 Sunt gustoase și sezonul lor e abia la început. Mai mult: sunt foarte importante pentru menținerea sănătății. Sloganul verii: Nici o masă fără roșii!

Roșiile se numără printre alimentele bogate din punct de vedere nutritiv care oferă și incredibile beneficii pentru sănătate, atunci când sunt consumate zilnic.

Roșiile sunt bogate în vitaminele A, C, K, B6, potasiu, acid folic, tiamină, magneziu, niacin, cupru și fosfor, care sunt esențiale pentru a menține stare bună de sănătate. Una dintre cele mai importante virtuți ale roșiilor este că ele scad în mod natural colesterolul, graăimile saturate, sodiul și caloriile. Puteți folosi roșiile în sandwich-uri, salate, sosuri, piureuri și supe. Citiți pentru a descoperi 9 motive pentru a mânca roșii în fiecare zi.

1 . Îmbunătățesc vederea
Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamine A și C, care ajută la îmbunătățirea vederii și poate preveni orbirea nocturnă. Un studiu recent arată că, prin conținutul ridicat de vitamina A, roșiile pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare, o boală gravă a ochilor. Mai mult decât atât, roșiile pot reduce riscul de apariție a cataractei. Roșiile conțin, de asemenea, antioxidanți fitochimici - licopen, luteină și zeaxantina - care protejează ochii de problemele provocate de lumină.

2 . Ajută în lupta împotriva cancerului
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului (din SUA), consumul de multe roșii poate ajuta la combaterea cancerului de prostată. Tomatele pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului unor alte tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, pulmonar, de col uterin , ovarian, de faringe, de gură, de gât, rectal, de colon, de esofag. Asta pentru ca rosiile sunt bogate in licopen antioxidant. Pentru a stimula beneficiile anti-cancer ale roșiilor, încercați să le gătiți în salate, cu ulei de măsline.

Citeşte continuarea AICI


×
Subiecte în articol: felicia roşii patlagele rosii