x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Planta care distruge până la 86% din celulele cancerigene

Planta care distruge până la 86% din celulele cancerigene

21 Feb 2018   •   17:24
Planta care distruge până la 86% din celulele cancerigene

Cel mai comun tip de cancer, la nivel mondial, este cancerul la plămâni. Oamenii care mor din cauza cancerului pulmonar sunt mai mulți decât cei care mor de cencer pancreatic, la colon și la sân combinat, scrie healthyfoodteam.com

Până la 85% din cazurile de cancer pulmonar provin din cancer pulmonar cu celule mici. O atenție deosebită a fost acordată identificării agenților alimentari proveniți din plante care ar putea fi folosite pe post de chemopreventive promițătoare. Un astfel de agent este apigeninul, o aromă de plantă naturală, prezentă abundent în pătrunjel, despre care s-a descoperit că distruge până la 86% din celulele canceroase.

Pe lângă pătrunjel, mai există câteva fructe și legume care conțin apigenin, precum: portocala, ceapa, oregano, coriandrul, ceaiul, vinul roșu și anghinarea.

În orice caz, apigeninul găsit în pătrunjel este cel mai recomandat în lupta împotriva cancerului, pentru că este găsit în cea mai mare concentrație. S-a descoperit că apigeninul din pătrunjel are efecte antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene.

Pregătirea ceaiului de pătrunjel

  • Toacă mărunt 15 grame de rădăcină de pătrunjel. Amestecă pătrunjelul tocat cu 200 ml de apă fierbinte. Lasă-le împreună la fiert pentru 15 minute. Oprește aragazul și acoperă ceaiul pentru 15 minute, apoi folosește o strecurătoare în momentul în care îl torni în căni.

Pentru a beneficia de proprietățile de vindecare, este necesar să bei trei căni pe zi.

În medicina alternativă, pătrunjelul este considerat un diuretic puternic și unul dintre cele mai bune remedii pentru eliminarea pietrelor la rinichi și pentru tratarea cu succes a infecțiilor tractului urinar.

Atât rădăcinile, cât și frunzele de pătrunjel pot fi folosite pentru ceai.

×