x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric (tratamente naturiste)

Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric (tratamente naturiste)

03 Iul 2017   •   14:15
Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric (tratamente naturiste)

Cancerul gastric începe atunci când celulele canceroase se formează în mucoasa interioară a stomacului. Aceste celule pot deveni o tumoare.


Cancerul gastricc are tendința să se dezvolte lent de-a lungul mai multor ani. Înainte de a se dezvolta, modificările pre-canceroase apar adesea în interiorul căptușelii interioare (mucoasei) stomacului.

Aceste modificări precoce provoacă rareori simptome și, prin urmare, deseori sunt nedetectate.

Cancerul începe când celulele din organism încep să scape de sub control. Celulele din aproape orice parte a corpului pot provoca cancer și se pot răspândi în alte zone ale corpului.

Oamenii de stiintă nu stiu exact ceea ce face ca celulele canceroase să inceapă sa se dezvolte in stomac. Au aflat in schimb care sunt cauzele aparitiei bolii. Una dintre ele este infecția cu o bacterie comună, H. pylori, care cauzează ulcere.

De asemenea, inflamația în intestine numită gastrită sau anemia de lungă durată, poate creste riscul de a dezvolta cancer.

Alte lucruri care joacă un rol în creșterea riscului includ fumat, obezitate, dieta bogata in alimente afumate, murate sau sărate, genetică, expunerea la azbest. (PM)

Prevenire cancer. Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric

Potrivit cercetătorilor chinezi, care au efectuat recent un studiu, includerea în dietă a unor cantităţi importante de legume cum ar fi conopida, cartoful şi ceapa reduce riscul de apariţie a cancerului gastric.

................

Citește mai departe AICI

×