Ceaiul verde ecologic este făcut din frunze de ceai neatinse de chimicale de sinteză toxice şi este mai bogat în substanţe benefice.
Ceaiul verde ecologic este făcut din frunze de ceai neatinse de chimicale de sinteză toxice şi este mai bogat în substanţe benefice.
Frunzele folosite la prepararea ceaiului verde nu sînt lăsate să fermenteze, cum se întîmplă în cazul altor tipuri de ceai, ci sînt uscate imediat după culegere. Astfel se obţine un produs cu un conţinut mai scăzut de teină şi mai bogat în vitamine. Ceaiul verde conţine din abundenţă vitaminele A, B, E, C, precum şi minerale ca fier, calciu, fosfor şi potasiu. În compoziţia ceaiului verde se găsesc şi numeroase substanţe cu rol antioxidant.
BENEFICII.
Consumul de ceai verde reduce riscul instalării cancerului de colon, esofag,
pancreas şi stomac. De asemenea, scade nivelul colesterolului “rău” şi
creşte nivelul de colesterol “bun”. Ceaiul verde stimulează
metabolismul, reduce valorile tensionale mari şi glicemia, protejează
ficatul împotriva substanţelor toxice, stimulează funcţiile sistemului
imunitar şi întîrzie îmbătrînirea prematură a tenului.