x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Ciocolată “espresso” bio

Produsul zilei: Ciocolată “espresso” bio

de Jurnalul National    |    04 Apr 2008   •   00:00
Produsul zilei: Ciocolată “espresso” bio
Sursa foto: Jurnalul foto/

Această ciocolată este preparată din ingrediente ecologice provenite din lumea a treia, importate de producător prin propriul program de comerţ echitabil numit “Mână în Mână”.

Această ciocolată este preparată din ingrediente ecologice provenite din lumea a treia, importate de producător prin propriul program de comerţ echitabil numit “Mână în Mână”.

Ciocolata este îndulcită cu Rapadura, un produs obţinut din suc de trestie-de-zahăr evaporat, nerafinat. Celelalte ingrediente sunt: un fel de lichior de cacao, făcut din 100% boabe de cacao zdrobite, fără alcool, unt de cacao ne­rafinat, ex­tract de cafea, boabe de va­nilie. În această ciocolată pot apărea urme de lapte, grâu, alune sau soia. Rapunzel este produ­că­torul primului baton de ciocolată 100% organic din lume – Rapunzel Pure Orga­nic Swiss Chocolate. Iar din 1987, firma germană lucrează cu renumitul manufacturier de ciocolată elveţian Maestrani. Din acest “menaj” între ingrediente organice de top şi expertiza ciocolatierilor elveţieni, Rapunzel scoate pe piaţă produse premium renumite în Europa.

Firma Rapunzel a fost fondată în Germania, în 1974, de trei prieteni. Numele Rapunzel a fost ales pentru a aminti oamenilor importanţa unei alimentaţii sănătoase, ca în basme.

×
Subiecte în articol: bio