Această ciocolată este preparată din ingrediente ecologice provenite din lumea a treia, importate de producător prin propriul program de comerţ echitabil numit “Mână în Mână”.
Această ciocolată este preparată din ingrediente ecologice provenite din lumea a treia, importate de producător prin propriul program de comerţ echitabil numit “Mână în Mână”.
Ciocolata este îndulcită cu Rapadura, un produs obţinut din suc de trestie-de-zahăr evaporat, nerafinat. Celelalte ingrediente sunt: un fel de lichior de cacao, făcut din 100% boabe de cacao zdrobite, fără alcool, unt de cacao nerafinat, extract de cafea, boabe de vanilie. În această ciocolată pot apărea urme de lapte, grâu, alune sau soia. Rapunzel este producătorul primului baton de ciocolată 100% organic din lume – Rapunzel Pure Organic Swiss Chocolate. Iar din 1987, firma germană lucrează cu renumitul manufacturier de ciocolată elveţian Maestrani. Din acest “menaj” între ingrediente organice de top şi expertiza ciocolatierilor elveţieni, Rapunzel scoate pe piaţă produse premium renumite în Europa.
Firma Rapunzel a fost fondată în Germania, în 1974, de trei prieteni. Numele Rapunzel a fost ales pentru a aminti oamenilor importanţa unei alimentaţii sănătoase, ca în basme.