x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Fulgi ecologici de secară

Produsul zilei - Fulgi ecologici de secară

11 Feb 2008   •   00:00
Produsul zilei - Fulgi ecologici de secară


Fulgii de secară ecologici pot constitui un mic dejun "curat" şi hrănitor. Ei pot fi consumaţi ca atare sau pot fi combinaţi cu ceai, iaurt, lapte, sucuri naturale de legume şi fructe, miere de albine sau fructe.



Fulgii de secară ecologici pot constitui un mic dejun "curat" şi hrănitor. Ei pot fi consumaţi ca atare sau pot fi combinaţi cu ceai, iaurt, lapte, sucuri naturale de legume şi fructe, miere de albine sau fructe. De asemenea, aceşti fulgi pot fi puşi în diferite mâncăruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluţi, sarmale.

Secara este o sursă importantă de vitamine – A, B, E, K, P – şi minerale – Mg, Ca, Fe, I. Astfel, secara este un aliment energizant, nutritiv şi purificator, dar şi un foarte bun fluidifiant al sângelui.


TERAPIE. Cura cu secară este indicată în tratarea hipervâscozităţii sanguine şi a unor afecţiuni vasculare. De asemenea, această cereală poate fi folosită cu succes de hipertensivi. Sub formă de ceai, secara ne scapă de viermii intestinali. Aceşti fulgi au fost obţinuţi prin aburirea, laminarea şi uscarea boabelor de secară ecologică atent curăţate şi selectate. Tratamentul termic blând la care au fost supuse boabele de secară le face mai uşor digerabile, iar folosirea boabelor întregi duce la păstrarea integrală a componentelor acestora. Cumpărând acest produs ecologic, finanţezi pentru un an costurile cultivării fără substanţe chimice de sinteză a aproximativ doi mp de pământ.

×
Subiecte în articol: bio