Ghimbirul, mai exact rizomul de ghimbir, este un apreciat condiment, dar şi un (re)cunoscut afrodiziac. Însă în Asia – zona de origine – rizomul acestei plante este folosit în medicina populară de mii de ani.
Ghimbirul, mai exact rizomul de ghimbir, este un apreciat condiment, dar şi un (re)cunoscut afrodiziac. Însă în Asia – zona de origine – rizomul acestei plante este folosit în medicina populară de mii de ani. În Occident, abia la începutul anilor 1980 cercetătorii au început să se preocupe cu seriozitate de virtuţile terapeutice ale acestuia. Şi are destule: rezolvă unele probleme de digestie, “tratează” răul de avion şi răul de mare, combate starea de oboseală şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină periferică, rezolvînd problema “mîinilor şi picioarelor reci”.
“Ghimbirul candel”, produs de Sonnentor, conţine rizom de ghimbir şi zahăr. Atenţie însă cît mîncaţi! Pentru că zahărul, chiar şi cel eco, nu face bine la sănătate.