Aceste paste făinoase ecologice integrale sunt făcute din spelta, cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grâului comun. Această specie este nemodificată de 8.000 de ani.
Aceste paste făinoase ecologice integrale sunt făcute din spelta, cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grâului comun. Această specie este nemodificată de 8.000 de ani.
Celţii şi vechii egipteni au cultivat spelta şi au lăudat-o pentru calităţile ei. Ca principală cereală pentru pâine, grâul spelta a fost lăudat în Vechiul Testament. În Europa a fost identificat în jurul anului 1900 î.Hr.
Spre deosebire de grâul comun, spelta rămâne după recoltare protejată de palee şi are un gust mai intens, amintind de cel de nucă. Pe lângă un conţinut ridicat de fibre, spelta este bogată în vitaminele A, E, B1, B2 şi PP. Şi conţinutul de acizi graşi esenţiali şi de minerale este mai ridicat decât la alte soiuri de cereale. Spelta stimulează metabolismul şi activitatea rinichilor şi dezintoxică organismul.
Celţii şi vechii egipteni au cultivat spelta şi au lăudat-o pentru calităţile ei. Ca principală cereală pentru pâine, grâul spelta a fost lăudat în Vechiul Testament. În Europa a fost identificat în jurul anului 1900 î.Hr.
Spre deosebire de grâul comun, spelta rămâne după recoltare protejată de palee şi are un gust mai intens, amintind de cel de nucă. Pe lângă un conţinut ridicat de fibre, spelta este bogată în vitaminele A, E, B1, B2 şi PP. Şi conţinutul de acizi graşi esenţiali şi de minerale este mai ridicat decât la alte soiuri de cereale. Spelta stimulează metabolismul şi activitatea rinichilor şi dezintoxică organismul.
Citește pe Antena3.ro