x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Orez sălbatic ecologic

Produsul zilei - Orez sălbatic ecologic

30 Mai 2008   •   00:00
Produsul zilei - Orez sălbatic ecologic

Orezul sălbatic ecologic este mai sănătos decît omologul convenţional pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri".



Orezul sălbatic ecologic este mai sănătos decît omologul convenţional pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri".

Orezul sălbatic nu este, de fapt, orez, ci seminţele lungi şi subţiri ale unei plante erbacee originară din America de Nord (Zizania aquatica). Această plantă nu este nici măcar înrudită cu orezul. Aceste seminţe sînt foarte hrănitoare şi au un gust ca de nucă, foarte plăcut. Delicios cu alune şi fructe uscate, orezul sălbatic este utilizat de obicei în amestec cu diverse tipuri de orez, ca umplutură, precum şi în salate. Orezul sălbatic are textura mai dură şi are nevoie de timpi de fierbere mai mari (circa 45-60 de minute). Gătit devine pufos, iar boabele sînt separate. Asta dacă nu a fost fiert prea mult, caz în care stratul superior al bobului se dezintegrează, iar boabele devin mai moi şi lipicioase.

BENEFICII. Orezul sălbatic se numără printre cele mai bune alimente din punct de vedere nutritiv, avînd cel mai mare procent de zinc, magneziu şi vitamina B6. Orezul sălbatic are mai puţine calorii şi carbohidraţi decît orezul alb, dar mai multe proteine şi fibră.

×
Subiecte în articol: orezul salbatic bio