x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Pate vegetal cu verdeaţă

Produsul zilei - Pate vegetal cu verdeaţă

27 Mai 2008   •   00:00
Produsul zilei - Pate vegetal cu verdeaţă

Pateul vegetal cu verdeaţă produs de Inedit este certificat ecologic de organismul Ecoinspect. Spre deosebire de alte pateuri vegetale, acesta nu are în compoziţie soia, ci cartofi.



Pateul vegetal cu verdeaţă produs de Inedit este certificat ecologic de organismul Ecoinspect. Spre deosebire de alte pateuri vegetale, acesta nu are în compoziţie soia, ci cartofi. Pe lista de ingrediente ale produsului se regăsesc apa, extract de drojdie, ulei de floarea-soarelui, fulgi de cartofi, verdeţuri (9%), pastă de tomate, condimente şi sare. Uleiul de floarea-soarelui, fulgii de cartofi, verdeţurile, pasta de tomate şi condimentele sînt obţinute din agricultura ecologică. Potrivit etichetei nutriţionale, 100 de grame de produs conţin 11,66 grame de proteine, 17,62 grame glucide, 7,81 grame de lipide şi au 191,72 kilocalorii valoare energetică.

De ce să consumăm un produs bio? Deoarece este mai sănătos, pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri" care se regăsesc de cele mai multe ori în alimentele convenţionale.

ATENŢIE! Termenii biologic, organic, ecologic, precum şi prescurtări ale acestora – bio, eco – desemnează acelaşi tip de produse, fără chimicale. Termenul "organic" este folosit în special de popoarele de limbă engleză, cel "bio" sau "biologic" se foloseşte în mai multe ţări europene, printre care Bulgaria, Franţa, Italia, Olanda şi Portugalia, în timp ce în România se foloseşte "ecologic", la fel ca în Suedia, Slovacia, Polonia şi în alte cîteva ţări.

×
Subiecte în articol: bio