x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Sirop de agave ecologic

Produsul zilei - Sirop de agave ecologic

24 Mar 2008   •   00:00
Produsul zilei - Sirop de agave ecologic

Acest sirop de agave ecologic este un îndulcitor natural, obţinut din seva plantei cu acelaşi nume. Există 136 de specii de agave în Mexic, una dintre acestea fiind agava albastră, singura admisă pentru a fi folosită la fabricarea celebrei băuturi mexicane tequila.



Acest sirop de agave ecologic este un îndulcitor natural, obţinut din seva plantei cu acelaşi nume. Există 136 de specii de agave în Mexic, una dintre acestea fiind agava albastră, singura admisă pentru a fi folosită la fabricarea celebrei băuturi mexicane tequila. Aceasta constituie şi o materie primă premium pentru obţinerea siropului de agave, însă se pot utiliza şi alte specii ale plantei. Agava este cunoscută ca o plantă suculentă şi, deşi împarte acelaşi "habitat" cu mulţi cactuşi, nu este un cactus, având un ciclu de viaţă diferit. Această plantă este, de fapt, înrudită cu crinul şi  amaryllis.

Siropul este derivat din carbohidraţii (fructoza) din seva de agavă, printr-un proces termic natural, fără substanţe chimice. El poate fi "negru" (în fapt maroniu) sau deschis la culoare. Siropul întunecat la culoare este nefiltrat şi conţine mai multe minerale şi păstrează mai bine aroma naturală. Siropul deschis la culoare se obţine printr-un uşor proces de filtrare.

×
Subiecte în articol: bio