x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Protecţie solară bio

Protecţie solară bio

de Florina Zainescu    |    12 Iun 2008   •   00:00
Protecţie solară bio

DE SEZON ● Soluţii naturale pentru un bronz sănătos
Protejaţi-vă pielea de acţiunea dăunătoare a razelor solare şi a chimicalelor toxice cu loţiuni de plajă naturale, ecologice.



DE SEZON ● Soluţii naturale pentru un bronz sănătos
Protejaţi-vă pielea de acţiunea dăunătoare a razelor solare şi a chimicalelor toxice cu loţiuni de plajă naturale, ecologice.

A venit vara şi mai toţi – sau, mai exact, toate – sîntem în căutarea bronzului perfect. În grădină, la ştrand, pe malul mării sau într-o poiană la munte. Mare atenţie, însă, pentru că prea mult soare poate face rău pielii. Nu faceţi plajă fără să vă daţi cu o cremă pentru protecţie solară.

AVANTAJE. Iar cremele ecologice reprezintă cea mai bună soluţie. Acestea protejează pielea nu numai de razele dăunătoare ale soarelui, dar şi de acţiunea toxică a substanţelor chimice de sinteză, care se regăsesc din belşug în cremele convenţionale. De ce e important acest lucru? Vă dau ca exemplu doar un studiu al US Centers for Disease Control, care a arătat că 97% dintre americani sînt contaminaţi cu oxibenzon, un ingredient întîlnit în mai toate cremele de protecţie solară convenţionale şi care a fost "legat‘‘ de apariţia unor alergii, dereglări hormonale şi alte afecţiuni la nivelul celulelor pielii.

Cremele de protecţie solară ecologice nu conţin parabeni, lanolină, compuşi petrochimici şi coloranţi şi parfumuri artificiale care provoacă alergii, dermatite şi chiar cancer. Spre deosebire de suratele convenţionale, acestea sînt făcute din extracte naturale, ecologice, de cînepă, ulei de nucă de cocos, de măsline, unt de shea, ulei de morcov sau aloe vera. Ingrediente care asigură nu numai o bună protecţie solară, dar şi stimulează refacerea celulelor şi hidratează. Pe piaţa românească sînt disponibile creme pentru plajă (şi după) eco marca Organic People – cu factor de protecţie potrivit diferitelor tipuri de piele, inclusiv pielii sensibile a copiilor. Pentru protecţia solară de zi cu zi, există creme bio Essential Care cu factor 8, dar şi creme de la Barefoot Botanicals, care repară pielea inflamată, arsă de soare.

×
Subiecte în articol: protecţie bio solară