x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Semne clare că ai sinuzită

Semne clare că ai sinuzită

14 Sep 2016   •   17:01
Semne clare că ai sinuzită

Chiar dacă o parte dintre simptomele infecției sinusurilor le imită adesea pe cele ale unei banale răceli, există totuși mari diferențe între acestea două probleme de sănătate, pe care ar fi bine să le cunoști, scrie clickpentrufemei.ro.

Termenul „sinuzită“ înseamnă inflamație sau infecție a membranei mucoase care căptușește interiorul foselor nazale și sinusurile. Acestea din urmă sunt spații goale, localizate în jurul ochilor, obrajilor și a nasului.

Când membrana mucoasă se inflamează, deplasarea fluidului din sinus spre nas și gât se blochează. Așa apare durerea și presiunea în sinusuri. Una din diferențele foarte mari dintre sinuzită și răceală este că simptomele răcelii se amelioreză după 5-7 zile, pe când cele ale sinuzitei se agravează după o săptămână.

Durerea de dinți, printre simptomele sinuzitei

Durerea dentară este, probabil, cel mai trecut cu vederea simptom al infecției sinusurilor, spun medicii. Și asta pentru că infecția poate fi determinată de inflamația sinusului maxilar, te confrunți cu dureri de dinți.

Te doare fața

Mai ții minte cum te simți atunci când abia te-ai întors de la sală și te dor mușchii? Durerea este un indiciu că ai muncit din greu și că ai ars calorii. Dar durerea facială poate indica faptul că sinusurile sunt infectate.

×
Subiecte în articol: sinuzita