Cei trecuţi de prima tinereţe ne amintim cu drag de personajul de desene animate mare consumator de spanac, de marinarul Popey. Am o veste bună şi una proastă:
Vestea bună e că toate frunzele legumelor conţin fier.
Vestea proastă e că mitul fierului conţinut de spanac a apărut dintr-o regretabilă eroare, o virgulă pusă greşit de chimistul german Erich von Wolf în 1870. Cercetând conţinutul de fier al mai multor legume, el afirmase că în 100 grame de spanac prospăt s-ar afla 35 miligrame fier, în loc de 3,5.
Deşi virgula buclucaşă a fost pusă la locul ei în 1937, mitul era atât de pătruns în conştiinţa omenirii, iar mamele fericite că au un argument grozav în sprijinul lor şi îşi pot convinge odraslele să mănânce spanac, încât dezvăluirea nu a avut efectul scontat.
Citește și Beneficiile consumului zilnic de iaurt în controlul greutății corporale
Potrivit Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite ale Americii, o porţie de 180 grame de..........................................
Totuși, ce-i de făcut dacă ai carență de fier? Află mai mult despre alimentele care conțin fier, în ce proporție și cum trebuie să le gătești